Feyenoorder ‘zou kunnen meegroeien met niveau FC Barcelona’

Foto: Feyenoorder ‘zou kunnen meegroeien met niveau FC Barcelona’

Jaap Stam en Jan van Staa vinden het niet vreemd dat FC Barcelona de ontwikkeling van Mats Wieffer nauwlettend in de gaten houdt. Dat vertellen zij in de studio bij De Oosttribune.

Stam en Van Staa zien wel heil in Barça-transfer Mats Wieffer

Gastheer Thijmen van Wissing opent: “Dat is toch wel… We hadden het er nog over, via de app. Dat gaat wel wonderlijk, die carrière van hem. Of de belangstelling van FC Barcelona zorgt voor verbazing? Nou, ja, ik vind dat wel heel enthousiast. Ik vind het een hele goede middenvelder. Maar toch nog niet van het niveau Barcelona?”

Stam haakt in: “Uiteindelijk is het zo als een speler met bepaalde kwaliteiten, die profileert zich zoals nu bij Feyenoord in de Eredivisie, als je dan een stap kunt maken naar een club als Barcelona, denken heel veel mensen automatisch van ‘dat niveau kan hij niet aan’. Maar je moet er ook rekening mee houden dat hij ook met nog betere spelers om zich heen gaat voetballen.”

“Als je de kwaliteiten als individu hebt, dat je jezelf op kunt trekken naar een dusdanig niveau, wat hij ook bij Feyenoord gedaan hebt, dan heb je kans dat hij toch wel aardig kan meegroeien in dat niveau. Alleen van tevoren is het altijd moeilijk te zeggen. Er zijn heel veel voorbeelden van Nederlandse spelers geweest waarbij het niet gelukt is. Maar het is voor zo’n jongen ook, als je zo’n kans krijgt, dat is hartstikke mooi.”

Type-Busquets

Van Staa trekt tot slot een vergelijking: “Als je bij Barcelona Busquets ziet. Type, de lengte en waar staat hij voor. Hij is natuurlijk niet de nieuwe Messi, daar wordt hij niet voor gehaald. Met het balbezit, met het positiespel, de lengte die hij meebrengt en de spelers rondom je heen. Het zou je niet eens verbazen dat zo’n speler daar zou kunnen slagen.”

Wieffer heeft de potentie voor FC Barcelona

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ja, maar nu is het nog te vroeg
  • Nee, dat is te hoog gegrepen
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie