‘Filmster’ Edwin van de Graaf flóót als een bakfiets

Foto: ‘Filmster’ Edwin van de Graaf flóót als een bakfiets

Scheidsrechter Edwin van de Graaf had besloten om donderdagavond op een bakfiets richting ADO Den Haag te reizen voor het bekerduel tegen Go Ahead Eagles. Apart gedrag voor de man in het zwart die eigenlijk zo onopvallend mogelijk moet acteren. Temeer omdat hij er binnen de witte lijnen ook niks van bakte.

Wat zou er in de uren vóór de pot in de achtste finale voor de KNVB Beker in het hoofd van Edwin van de Graaf zijn omgegaan? Ik probeer me zo voor te stellen dat het iets in de trant was van: het is maar een reisafstand van zes kilometer vanaf zijn woonplaats Voorburg en de benzine kost natuurlijk ook geld. Dus dáárom koos de arbiter maar voor zijn bakfiets als vervoersmiddel. Voetbaltasje erin en trappen maar. Denk ik zo.

Het wordt steeds gekker, als je het mij vraagt. Een apart soort van filmsterrengedrag van Van der Graaf. Onhandig gekozen, want de scheidsrechter van dienst had van tevoren op twee vingers kunnen natellen dat over deze bakfiets-actie gepraat zou gaan worden. Waarom niet gewoon met een auto gekomen en zo de aandacht in eerste instantie niet op zichzelf gevestigd? Of zou hij dit bewust gedaan hebben, om de spotlights op zijn eigen persoontje te garanderen? Dat laatste valt voor de twintiger niet te hopen.

Aandacht kreeg Edwin van der Graaf sowieso ook tíjdens het bekerduel. Hij onthield de gasten uit Deventer twee overduidelijke strafschoppen. Hij had dan wel niet het extra oog van de VAR, maar wél de ondersteuning van zijn twee assistent-scheidsrechters én de vierde man. Dat betekende in totaal acht ogen die niét zagen dat twee Eagles-spelers zowel tegen de grond werden getikt alsook getrokken.

Fouten maakt iedereen. Maar volgende keer toch die bakfiets laten staan, Edwin. En als de wiedeweerga weer normaal gaan doen.

Moet Edwin van de Graaf gestraft worden voor zijn gedrag?

  • Ja
  • Nee
319+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie