‘Financieel fiasco voor Ajax’

Foto: ‘Financieel fiasco voor Ajax’

Bertrand Traoré staat voor een terugkeer bij Ajax, maar Algemeen Dagblad-journalist Mikos Gouka loopt daar niet echt warm voor. Volgens de voetbaljournalist geeft het aan in wat voor situatie Ajax zit en stelt dat de Amsterdammers er financieel niet heel florissant voor staan.

Gouka laat licht schijnen over komst Traoré en financiële situatie Ajax

Traoré geldt als een ‘buitenkansje’ voor Ajax, maar Gouka laat in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad weten er anders tegenaan te kijken. “Jij klinkt er enthousiast over dan ik”, begint Gouka tegenover presentator Etienne Verhoeff. De presentator is blij dat de transfermarkt eindelijk begint te draaien.

Gouka stelt echter dat de mogelijke komst van Traoré één ding duidelijk maakt omtrent de huidige situatie van Ajax. “Dat Ajax niet veel geld heeft, want dan kom je bij dat soort spelers terecht. Het lijkt een beetje op Feyenoord, van een paar jaar geleden dan. Dan krijg je dus namen waarvan je denkt: nou, ik weet het niet. Die is een tijdje uit beeld gebleven en niet meer zo goed als hij ooit is geweest. Maar als je weinig geld hebt, dan moet je het inderdaad van dat soort dealtjes hebben en hopen dat ‘ie er tussen zit.”

Is Feyenoord Ajax voorbij?

De voetbaljournalist wijst erop dat ‘de panelen in Nederland’ mogelijk verschoven zijn wijzende naar de transfer van Traoré. Toch hoeft de komst van de aanvaller niet direct een fiasco te worden stelt Gouka. “Als je een duidelijk speelplan hebt en je weet als spelersgroep wat je moet doen als je de bal niet hebt en je weet wat je moet doen als je de bal wél hebt, dan kun je best ver komen zonder dat je nou uitzonderlijke spelers hebt.”

Gouka trekt vervolgens de vergelijking met het eerste seizoen van Slot bij Feyenoord. “De spelers die ik bij Feyenoord de laatste jaren het beste druk heb zien zetten waren Guus Til en Bryan Linssen. Maar dat waren wel bij uitstek spelers die het drukzetten onder de knie kregen. Bij Oranje zie je dat dit moeilijk is gebleken met spelers die veel meer kwaliteit hebben.”

Denk jij dat Ajax dit seizoen weer niet boven Feyenoord eindigt?

  • Ajax gaat boven Feyenoord eindigen
  • Feyenoord gaat boven Ajax eindigen
1756+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie