Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Financiële dreun voor Vandaag Inside-gast’

Foto: ‘Financiële dreun voor Vandaag Inside-gast’

René van der Gijp begrijpt er helemaal niets van dat RTL 4 en de NPO de gehele zomer geen talkshow uitzenden. De voetbalanalist is zelf gedurende het EK samen met Johan Derksen en Wilfred Genee dagelijks te zien in de talkshow Vandaag Inside Oranje. Tafelgast Wouter de Winther is blij dat hij deze financiële schnabbel nog kan meepakken.

Verbazing bij Vandaag Inside Oranje-gasten om niet uitzenden van talkshows

Presentator Genee noemt het aan tafel bij Vandaag Inside Oranje ook bijzonder dat er verder geen talkshows te zien zijn. “Goed dat wij er nog zijn natuurlijk, want er is eigenlijk verder geen serieuze talkshow op dit moment. Als er nu een ramp uitbreekt dan moeten wij het allemaal coveren, want er is verder niks!”

Van der Gijp noemt het verbazingwekkend. “Het is te gek voor woorden, vooral omdat je bij RTL vier mensen hebt en bij Op1… Ja, dat ligt nu even stil, maar dan had je er wat sneller in moeten grijpen. Er is natuurlijk 365 dagen per jaar nieuws en niet 250 dagen per jaar.” De oud-prof vindt het onbegrijpelijk dat er niets kan worden uitgezonden als er een ramp zich voordoet. “Verleden keer zijn ze zich de tering geschrokken van dat Turkije toen, weet je wel? Dat in Turkije toen die halve staatsgreep aan de gang was. Toen had niemand uitzending. RTL en Op1 niet. Toen hadden ze wel gevraagd, hoorden wij, aan Eva, van: ‘Kun jij niet morgen?’ En die had gezegd: ‘Nee, dat vind ik belachelijk om het nou opeens te doen’.”

Vandaag Inside-gast loopt inkomsten mis

Politiek verslaggever De Winther loopt dan ook de nodige inkomsten mis. “Mijn avonden zijn deze maand heel rustig, dus leuk dat ik nog even onderdak hier mag vinden”, vertelt De Winther cynisch. Toch begrijpt De Winther de beslissing van RTL wel. “Ik heb wel begrepen dat op die eerste dag dat het EK begon, met die eerste wedstrijd op vrijdag, toen was Renze er nog wel en die cijfers waren zó laag omdat iedereen naar het voetbal keek. Als RTL zijnde kun je dan moeilijk iets verdienen.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Begrijp jij dat NPO1 en RTL nu geen talkshows uitzenden?

  • Ja, begrijpelijke keuze
  • Nee, dat is echt wel een gemis
240+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie