‘Flierefluiter’ dreigt buiten Oranje-basis te gaan vallen

Foto: ‘Flierefluiter’ dreigt buiten Oranje-basis te gaan vallen

Joshua Zirkzee was vorig seizoen formidabel namens Bologna, maar sinds zijn transfer naar Manchester United heeft hij het moeilijk. Ook vrijdagavond namens het Nederlands elftal tegen Hongarije viel hij weer tegen en maandag tegen Duitsland staat hij waarschijnlijk niet in de basis. Tot teleurstelling bij Martijn Krabbendam, die denkt dat de spits simpelweg iets meer ruimte nodig heeft dan-ie tegen de Hongaren kreeg.

Martijn Krabbendam neemt het op voor bekritiseerde Joshua Zirkzee

“Dat flegmatieke van Zirkzee kennen we toch, dat is ook zijn kracht”, opent Krabbendam, werkzaam voor Voetbal International. “Maar als het niet loopt in een wedstrijd tegen Hongarije dan is hij natuurlijk de eerste waar mensen gaan zitten kijken van: wat is dat voor een flierefluiter, een vlinder daar voorin met hakjes en dingetjes. Maar als het lukt, en dat zag je ook een paar keer, dan snijd je er doorheen. Je moet een beetje door die houding heen kijken van Zirkzee.”

“Ik denk dat hij gewoon met Brobbey zal gaan beginnen. Als je tegen Duitsland speelt, tref je een team dat ook wil voetballen, dat ook de ruimtes gaat zoeken en daarmee dus ook weggeeft. Alleen je voetbalt dan wat makkelijker tegen spelers met geweldige individuele kwaliteiten. Iedereen die ik sprak wilde ook graag tegen Duitsland spelen. Zirkzee is nu veroordeeld om twee keer tegen teams als Bosnië te spelen. Het is eigenlijk wel jammer dat Koeman het nou niet een keer heeft omgedraaid.”

Al erkent Krabbendam dat Zirkzee simpelweg niet goed speelde tegen Hongarije. “In alle eerlijkheid: zijn uitvoering was niet goed genoeg om nou te zeggen van: ‘Goh, hij is nou de spits van het Nederlands elftal.’ Maar je moet altijd de omstandigheden meenemen en de tegenstander. Die discussie over de spitsen gaan we ook in november wel weer voeren.”

Meer kritiek op Zirkzee

Rapporteur Marcel Peeper trok in De Telegraaf al de conclusie dat Zirkzee ‘in een lastige fase zit’. “De conclusie kun je wel trekken: Zirkzee is geen killer in de box. Ik heb mijn twijfels. Deze spits heeft zijn beste acties en goals gemaakt bij Bologna waar hij vaak de ruimte kreeg en waar ze tegen grote Italiaanse clubs niet op de helft van de tegenstander speelden. Bij Manchester United en Oranje speelt hij wel vaak op de helft van de tegenpartij en dan is het vol. Daar ligt niet zijn kracht. Ik vond hem mager spelen, ik heb hem te weinig gezien als hij er moest staan en hij moet zich nog steeds bewijzen in het Nederlands elftal.”

Zirkzee is beter dan Brobbey

  • Eens
  • Oneens
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:00
0+
‘Verrassende carrièremove voor Marko Pantelic’
17:48
13+
‘Eriksen gedroeg zich als een dwaas na duel met FC Twente’
17:34
2429+
‘Verrassende nieuwe club voor Jordan Henderson’
17:16
48+
‘Flierefluiter’ dreigt buiten Oranje-basis te gaan vallen
17:00
12+
Flamingo stelt nieuwe doelen bij Jong Oranje en PSV | SN Mixed Zone
16:56
15+
Werkelijk schandalige tackle VVV-captain: ‘7 wedstrijden schorsing’
16:47
12+
Oranje-nieuweling ‘geen type dat stil in een hoekje gaat zitten’
16:35
109+
‘Gekke’ Feyenoorder ‘schold teamgenoten uit’
16:27
8+
MVV verslaat VVV in Limburgs onderonsje
16:14
12+
Belgische bondscoach: “Ik beloof het jullie”
16:00
41+
Yamal keert voortijdig terug naar FC Barcelona
15:48
38+
Eerlijke Farioli: “Ben altijd aan het werk”
15:37
637+
‘Slot shopt spotgoedkoop bij Feyenoord’
15:30
34+
Flamingo deelt ambities: “Dat is voor mij het hoogste doel”
15:25
15+
Suárez krijgt trap na: “Autoriteit aangetast”
15:12
141+
‘Ten Hag krijgt mes in de rug’
15:00
307+
‘Buitenlandse aanbieding voor Steven Berghuis’
14:50
123+
Kluivert haalt Eredivisie hard onderuit met genadeloze vergelijking
14:30
111+
Van bankzitter naar leider bij Feyenoord: “Die rol past mij wel”
14:10
56+
‘Barça ziet in Oranje-basisklant steunpilaar voor de toekomst’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie