Fluitconcerten voor Schmidts Benfica: “Je wilt dat ik vertrek?”

Foto: Fluitconcerten voor Schmidts Benfica: “Je wilt dat ik vertrek?”

Roger Schmidt kon opgelucht ademhalen toen Benfica zaterdag van Casa Pia won. Na de nederlaag van vorig week lag er de nodige druk op het duel voor de topclub, dat wederom niet geweldig voor de dag kwam.

Kritiek neemt toe op Benfica van Roger Schmidt

Een week geleden ging Benfica zeer verrassend onderuit tegen Familiçao, wat de kritiek op Schmidt deed oplaaien. Tegen Casa Pia hadden de hoofdstedelingen het opnieuw lastig. Uiteindelijk zegevierde het nog met 3-0, mede door een treffer van oud-AZ’er Vangelis Pavlidis.

De supporters begonnen te morren bij het ingaan van de rust. “Ik denk dat de basisopstelling en de wissels top waren, dat hoort bij het spel. We kunnen altijd zeggen dat als we niet scoren in de eerste zestig minuten, dat een fout is, maar ik zie het anders. Ik weet een beetje over voetbal en weet dat we soms geduld moeten hebben als we de kansen niet benutten”, aldus Schmidt na afloop van het duel.

“We moeten onze aanpak aanpassen en wedstrijden winnen. Dat betekent niet dat we fouten hebben gemaakt en dat het team dat uiteindelijk gewonnen heeft het basiselftal moet zijn. Ik ben blij omdat we goede veranderingen hebben doorgevoerd,” vervolgde de voormalig PSV-trainer. “Toen we niet scoorden, hadden we spelers van de bank nodig. Het was een goed teken van het team en een goede houding van de spelers die erin kwamen. Ik ben erg blij met de spelers en ook met de mentale weerbaarheid, want als je de eerste wedstrijd van het seizoen verliest, verhoogt dat de druk op de spelers, maar ze bleven kalm en in zichzelf geloven.”

Vertrek?

Schmidt snapt de ergernis die leeft bij de fans. De oefenmeester kreeg de vraag of hij opstappen denkt. “Dus je wilt dat ik vertrek? Het vorige seizoen is voorbij en dit is een nieuw jaar. De verwachtingen bij Benfica zijn altijd erg hoog en ondanks dat we goed hebben gespeeld, zijn de fans niet altijd blij, maar we moeten karakter tonen en wedstrijden winnen. We moeten blij zijn en de Benfica-fans tevreden houden, dat is onze taak.”

Kan Schmidt daar beter vertrekken?

  • Vind ik wel
  • Nee joh!
361+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie