Fortuna fiere koploper na ruime zege op Almere

Fortuna Sittard onderging deze zomer een heuse renovatie, maar toch zijn de manschappen van Danny Buijs uitstekend aan het Eredivisie-seizoen begonnen. Na Go Ahead Eagles (0-2) werd vrijdagavond ook Almere City FC verslagen: 3-0.

Fortuna Sittard wint eenvoudig van zwak Almere City FC

Na een aftastend begin zorgde Fortuna Sittard voor het eerste gevaar van de avond. De eerste schietkans leverde geen serieus doelgevaar op, maar in de 24ste minuut resulteerde het eerste schot op doel wel meteen tot de openingstreffer. Middenvelder Alen Halilovic wist een teruggetrokken voorzet van Rosier Loreintz tot doelpunt te promoveren: 1-0.

Almere City FC, sinds deze zomer onder leiding van Hedwiges Maduro, wist daar in de eerste helft weinig tegenover te stellen. Na rust was het zelfs Fortuna Sittard dat op jacht ging naar meer. In die fase wist vooral doelman Nordin Bakker de bezoekers in de wedstrijd te houden met een aantal cruciale reddingen. Aan de andere kant redde collega Mattijs Brandershorst formidabel op een van richting veranderd schot van Stije Resink.

‘Voorzet’ Peterson vergroot marge

In de 68ste minuut wist Fortuna Sittard de voorsprong alsnog te verdubbelen. Kristoffer Peterson ontving de bal op de linkerflank, profiteerde van een wegglijdende tegenstander en werkte de bal vervolgens schitterend in de verre bovenhoek: 2-0. Ogenschijnlijk leek de Zweed op zoek te zijn naar een voorzet, maar de bal draaide hoe dan ook zeer fraai binnen.

Zonder de vroegtijdig uitgevallen Thomas Robinet had Almere City weinig in de melk te brokkelen. De thuisploeg wist de voorsprong zelfs naar 3-0 te tillen. Halilovic had nog de pech dat zijn schot beide palen teisterde, maar de rebound bleek vervolgens een simpele prooi voor Josip Mitrovic. Hij gooide de wedstrijd definitief op slot, waardoor Fortuna als eerste eredivisionist op zes punten staat. Almere is nog puntloos.