Fraai Ajax-eerbetoon voor Stekelenburg: ‘Wilde hetzelfde als hem bereiken’

Foto: Fraai Ajax-eerbetoon voor Stekelenburg: ‘Wilde hetzelfde als hem bereiken’

Maarten Stekelenburg heeft zijn handschoenen definitief aan de wilgen gehangen. De doelman kreeg daarvoor een mooi eerbetoon van Ajax, dat met een fraaie video afscheid nam van de oud-international. 22 jaar na zijn debuut in het betaalde voetbal vindt Stekelenburg het ook wel mooi geweest.

Droom komt uit voor Stekelenburg

“Ik hou er niet zo van om over mezelf te praten. Al snap ik dat het tijd is om terug te blikken. Het is alleen niet mijn ding”, vertelt Stekelenburg voor de camera van het clubkanaal van Ajax. Volgens Stekelenburg is het vroeger heel snel met hem gegaan bij Ajax. “Ik was als kind al supporter en toen mocht ik hier voetballen. Ik kwam van een hele andere wereld. En toen is het heel snel gegaan. Het ging goed, ik kreeg mijn eerste contract en na een jaar in het tweede kwam ik al bij de selectie.”

Over het noemen van zijn grote voorbeeld hoeft Stekelenburg niet heel lang na te denken. “Dat was er maar één, dat was Edwin van der Sar natuurlijk. Sowieso omdat hij bij mijn club speelde, maar ook bij het Nederlands elftal. Wat hij deed, wilde ik ook bereiken.”

Stekelenburg, 63-voudig Oranje-international, diende een aantal grote clubs in Europa zoals Fulham, AS Roma en Everton en stelt dat het na een lange carrière ook wel goed zo is. “Ik kijk met trots terug op mijn carrière. Ik weet wat ik er voor heb moeten laten en wat ik er voor gedaan heb. Ik heb er vrede mee zo. Ik ben dankbaar voor het afscheid wat ik heb gehad. Ik had als kind een droom en ik ben dankbaar dat ik die heb mogen waarmaken hier.”

Hoort Stekelenburg bij de beste doelmannen die Nederland ooit heeft gehad?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
222+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie