‘Francesco Farioli maakt Ajax-statement’

Foto: ‘Francesco Farioli maakt Ajax-statement’

Francesco Farioli is pas een aantal weken bezig als Ajax-trainer, maar lijkt nu al zijn stempel te drukken. Na de voorronde Europa League-wedstrijd tegen FK Vojvodina (1-0 zege) lijkt de hand van de Italiaan al zichtbaar.

Nieuwe Ajax-trainer maakt nu al indruk

Het Parool schrijft daags na de eerste officiële Ajax-wedstrijd van het seizoen: “Hoewel hij op de bank begon, spreekt Van den Boomen louter goede woorden over de werkwijze van trainer Farioli, net als Steven Berghuis en Jordan Henderson. De intensiteit die de trainer brengt, de duidelijkheid waarmee hij tactische patronen aanbrengt en de herintroductie van het professionele klimaat bij Ajax.

“Dat is best bijzonder voor een speler die in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 74 minuten vanaf de kant toekeek”, concludeert de Amsterdamse krant. “Wat de lovende woorden van Van den Boomen eveneens opmerkelijk maakt: mogelijk wordt de Brabander gedwongen om Ajax te verlaten vanwege financiële problemen: de club moet immers bezuinigen.”

Geen aandacht voor randzaken

Niet alleen op die manier drukt de Ajax-trainer zijn stempel. “Farioli heeft het in de hele voorbereiding niet of nauwelijks gehad over de spelers die er niet waren. Brian Brobbey en Steven Bergwijn hadden nog vrij na het EK voetbal”, weet Het Parool. “Farioli klaagt ook niet over het op handen zijnde vertrek van een aantal spelers, omdat de club na jaren wanbeleid de broekriem moet aanhalen. Hij accepteert het als de realiteit en probeert daar het beste van te maken.”

Een schril contrast met vorige jaren. “Trainer Maurice Steijn verzocht technisch directeur Sven Mislintat voortdurend om versterkingen. Toen die er eenmaal waren, serveerde hij het grootste deel van hen af. (…) Ook John van ’t Schip klaagde na verloop van tijd over het gebrek aan ervaring in z’n team.”

Een schot in de roos voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
1548+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie