Francesco Farioli onthult: ‘Hij gaat minuten maken’

Foto: Francesco Farioli onthult: ‘Hij gaat minuten maken’

Ajax verdedigt morgenavond tegen FK Vojvodina een 1-0 voorsprong en oefenmeester Francesco Farioli heeft nu al onthuld dat aanwinst Bertrand Traoré op donderdag minuten gaat maken in Servië.

Bertrand Traoré gaat minuten maken bij Ajax

In de Johan Cruijff ArenA was de Burkinees er nog níét bij. Dat geldt overigens nog steeds voor Brian Brobbey en Steven Bergwijn. De Telegraaf citeert Farioli: “Ze zijn maandag begonnen met de voorbereiding en zullen het gat qua fitheid met de rest van de groep moeten dichten. We proberen ze in optimale conditie te krijgen voor het hele seizoen. Bertrand Traoré zal tegen Vojvodina minuten maken.”

We hoeven geen inzakkend Ajax te verwachten, ondanks de voorsprong: “We beginnen dit uitduel op 0-0. We benaderen deze wedstrijd als een finale, want het verschil is niet groot genoeg om dat te verdedigen. We zullen aanvallen en gaan op zoek naar een doelpunt.” En dat ongetwijfeld onder begeleiding van een striemend fluitconcert. “Vorige week was de sfeer in de Johan Cruijff ArenA fantastisch, maar dat zal hier in Servië niet anders zijn.”

“Heet avondje”

“De sfeer wordt niet bepaald door het aantal fans, maar door de liefde voor voetbal en het verloop van de wedstrijd. De mensen hier zijn gek op voetbal. Een van de onderdelen waar we deze week aandacht aan hebben besteed, zijn de omstandigheden. Het zal een heet avondje worden en niet alleen vanwege de temperatuur”, sluit de Italiaanse oefenmeester af.

Naar verwachting wordt het morgen zo’n dertig graden in Servië en dat maakt het lastiger voor Ajax om het ‘eigen’ spelletje te spelen, weet ook Kenneth Taylor: “Maar dat gaan we natuurlijk wel proberen.”

Hou jij je hart vast?

  • Ik wel
  • Ik niet
351+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie