Frankrijk bezorgt België nieuwe tik

Foto: Frankrijk bezorgt België nieuwe tik

Frankrijk heeft België maandagavond opnieuw een tik uitgedeeld. In de Nations League zegevierden de Fransen met 1-2 in het Koning Boudewijnstadion.

België buigt wederom voor Frankrijk

België werd eerder dit jaar nog door Frankrijk uitgeschakeld op het EK. Vorige maand trokken de Fransen opnieuw aan het langste eind, maar de Rode Duivels toonden zich ditmaal competitief. Youri Tielemans liet zelfs na om de manschappen van bondscoach Domenico Tedesco op voorsprong te schieten. Hij faalde vanaf de penaltystip.

Frankrijk dreigde de Belgen andermaal een lesje in effectiviteit te geven. Randal Kolo Muani zette de bezoekers op voorsprong door zijn strafschop wél te verzilveren. Desondanks gingen beide teams met een 1-1 stand de rust in, aangezien Loïs Openda (ex-Vitesse) zijn team alsnog loon naar werken bezorgde.

Na rust kreeg Frankrijk meerdere kansen om de leiding te nemen. Manu Koné dacht daadwerkelijk de 1-2 te maken, maar in aanloop naar de treffer kreeg Kolo Muani de bal op zijn hand. De VAR zette daarom een streep door de Franse feestvreugde. Diezelfde Kolo Muani zorgde na ruim een uur spelen alsnog voor het winnende doelpunt.

Italië verslaat Israël

In dezelfde groep heeft Italië geen misstap begaan. Mateo Retegui, Giovanni Di Lorenzo (tweemaal) en Davide Frattesi maakten tegen Israël het verschil in Italiaans voordeel: 4-1. Mohammad Abu Fani bracht tussendoor de spanning nog wel terug.

Met tien punten gaat Italië aan kop in Groep 2 van Divisie A. Frankrijk volgt met negen punten op de tweede plaats, waar België blijft steken op plek drie (vier punten). Israël is in deze loodzware groep nog altijd puntloos en moet derhalve serieus vrezen voor degradatie naar Divisie B.

Hongarije wint in Oranje-groep

Gelijktijdig met Duitsland – Nederland kwamen ook Bosnië & Herzegovina en Hongarije in actie. Het bezoekende land trok aan het langste eind: 0-2. Sterspeler Dominik Szoboszlai maakte het verschil voor de Hongaren, mede door een strafschop te verzilveren.

Overige uitslagen:

Divisie B, groep 1: Georgië – Albanië 0-1, Oekraïne – Tsjechië 1-1

Divisie B, groep 4: IJsland – Turkije 2-4, Wales – Montenegro 1-0

Divisie C, groep 1: Azerbeidzjan – Slowakije 1-3, Estland – Zweden 0-3

Is België desondanks op de goede weg?

  • Ja
  • Nee
9+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie