Frankrijk maakt er liefst veertien (!) tegen Gibraltar

Het Nederlands elftal won voor eigen publiek ‘maar’ met 3-0 van Gibraltar, maar Frankrijk heeft de ‘dwergstaat’ op zaterdagavond flink van katoen gegeven. Les Bleus, verliezend finalist op het wereldkampioenschap in Qatar, maakten er maar liefst veertien tegen de Gibraltarezen. Die doelpunten werden eerlijk verdeeld: zeven voor rust en zeven na de pauze.

Frankrijk slacht Gibraltar af

Eigenlijk ging de wedstrijd tussen de Fransen en Gibraltar helemaal nergens meer om, want de ploeg van bondscoach Didier Deschamps had zich al lang en breed geplaatst voor het Europees kampioenschap in Duitsland, maar kon zich dus wel heerlijk uitleven. En dat lieten De Haantjes zich geen twee keer zeggen.

Na vier minuten spelen in het Stade de France stond het al 2-0 voor Frankrijk door twee eigen doelpunten en slechts tien minuten later maakte debutant Warren Zaïre-Emery (Paris Saint-Germain) er 3-0 van. Bij het maken van zijn goal werd het supertalent echter hard op zijn enkel geraakt door Ethan Santos, die daarvoor al een eigen doelpunt had gescoord. Nu kreeg hij ook nog eens een rode kaart te zien.

Kylian Mbappé, Jonathan Clauss, Kingsley Coman en Youssouf Fofana maakten er voor de pauze nog 7-0 van en in het tweede bedrijf bleven Les Bleus naar hartenlust aanvallen. Én scoren niet te vergeten.

Telraam

Adrian Rabiot verzorgde de 8-0, Coman maakte er 9-0 van en Ousmane Dembélé zorgde ervoor dat de dubbele cijfers bereikt werden. Mbappé scoorde de 11-0, maar het telraam kon nog steeds niet worden opgeborgen. De Franse superster tekende ook voor de 12-0 en via twee goals van Olivier Giroud werd de eindstand bepaald op 14-0, de grootste EK-kwalificatiezege óóit.

Scoreverloop: 1-0 (3′) E. Santos, 2-0 (4′) M. Thuram, 3-0 (16′) W. Zaïre-Emery, 4-0 (30′) K. Mbappé, 5-0 (34′) J. Clauss, 6-0 (36′) K. Coman, 7-0 (37′) Y. Fofana, 8-0 (63′) A. Rabiot, 9-0 (65′) K. Coman, 10-0 (73′) O. Dembélé, 11-0 (74′) K. Mbappé, 12-0 (82′) K. Mbappé, 13-0 (82′) O. Giroud, 14-0 (89′) O. Giroud

13:09
2+
Nieuwe klus voor Van Bommel? “Ik zie wel wat in hem”
12:58
20+
Slot kijkt uit naar Feyenoord-rëunie: “Alleen maar mooie herinneringen”
12:58
0+
Voorbeschouwing Juventus – Napoli en Internazionale – AC Milan: Gevecht om koppositie in de Serie A
12:33
36+
Marktwaarde-crash bij Feyenoord? “Begint hoofdpijndossier te worden”