Fransen slachten ‘Oranje-prutser’ af

Foto: Fransen slachten ‘Oranje-prutser’ af

In Frankrijk heeft men niet bepaald genoten van de EK-wedstrijd tussen de nationale elf en het Nederlands elftal. Althans: de cijfers die men uitdeelt zijn niet echt om over naar huis te schrijven. Vooral Memphis Depay wordt aangepakt met diepe onvoldoendes.

Franse media: ‘Memphis Depay verprutste alles’

Foot Mercato geeft hem bijvoorbeeld een 3,5, waar Jeremie Frimpong en Xavi Simons een 4 en een 4,5 krijgt. Over Memphis schrijft het medium: “Een van de meest ervaren spelers in de selectie leverde een slechte wedstrijd af. De voormalig aanvaller van Olympique Lyon verprutste diverse counters en dwong amper kansen af voor zijn elftal.”

Ook van Maxi Foot krijgt hij een 3,5: “Depay viel al tegen in het duel met Polen en ook tegen Frankrijk was zijn niveau niet om over naar huis te schrijven. Fysiek kon hij niets inbrengen tegen de Franse verdediging.” MadeInFoot kiest voor diezelfde beoordeling.

Antoine Griezmann

L’Équipe is nog het positiefst over Antoine Griezmann, mét een kanttekening: “Hij was net als zijn teamgenoten echter niet effectief genoeg. Oranje had voor een verrassing kunnen zorgen, ware het niet dat de goal van Xavi Simons werd afgekeurd wegens buitenspel van Denzel Dumfries. Griezmann was met name na rust de spil van alle Franse aanvallen.” Kylian Mbappé bleef 90 minuten op de bank zitten: “In de laatste zes duels zonder Mbappé wist Frankrijk geen enkele keer te winnen.”

Le Soir richt zich op de afgekeurde goal van Oranje: “Xavi Simons dacht de redder van Nederland te zijn met zijn goal in de 75ste minuut. Maar de aanvaller had geen rekening gehouden met de arbitrage in Leipzig. Het was zonder meer een controversiële beslissing.” Le Figaro focust zich echter vooral op het eigen team: “Het was wederom niet sexy, maar daar zijn Les Bleus ook niet voor in Duitsland. De Oranje-spelers zullen zonder twijfel nachtmerries krijgen van het Franse trio Rabiot-Tchouaméni-Kanté.”

N’Golo Kanté

En dan vooral van N’Golo Kanté, die ‘Benjamin Button’ wordt genoemd: “Oranje had het helemaal gehad met zijn onophoudelijke loopwerk. Hij lijkt in Saudi-Arabië alleen maar jonger te worden…” RMC Sport noemt hem dé uitblinker: “Hij was onvermoeibaar en leverde wederom een grootse wedstrijd af.”

Memphis de slechtste op het veld?

  • Ja
  • Nee
1131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:31
42+
Priske boos op persconferentie: ‘Je maakt het persoonlijk’
23:21
51+
Feyenoorder In-Beom Hwang zegt sorry
23:00
188+
‘Eredivisie is niks zonder Ajax’
22:57
11+
Barcelona ten onder na rode kaart García
22:32
193+
‘Mark van Bommel keert terug als trainer’
22:22
95+
Xabi Alonso heeft boodschap voor Feyenoord-fans
22:17
41+
‘Ongekende Santiago Giménez-blunder’
22:00
96+
‘Roer volledig om bij Ziggo Sport’
21:28
87+
Priske positief ondanks ‘donker gevoel’
21:12
276+
‘Massaontslagen binnen en buiten Feyenoord’
20:49
202+
Ziggo Sport-verslaggever blundert met Timber: “1-0 gewonnen?”
20:35
123+
Feyenoord vernederd door Bayer Leverkusen
20:31
114+
Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Ajax: kan Ajax verder aanhaken?
19:41
320+
‘Vernedering Feyenoord zorgt voor bliksemontslag’
19:22
370+
De Kuip is ‘oorverdovend stil’: “Crematies met meer sfeer”
19:15
60+
FC Twente heeft HUISWERK niet gedaan! | Transfertijd
19:04
154+
Gevoelige info Priske gelekt? ‘Dat doet hij niet vrijwillig’
18:49
81+
Eredivisie-terugkeer in de maak? “Dát is mijn belofte thuis”
18:28
34+
Priske husselt met opstelling: “Zo verslaan we de Duitse kampioen”
18:24
66+
‘Intelligente’ Gravenberch ontwikkelt zich razendsnel
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie