‘Frenkie de Jong laat meest trieste versie van zichzelf zien’

Foto: ‘Frenkie de Jong laat meest trieste versie van zichzelf zien’

Dat Frenkie de Jong over ontzettend veel talent beschikt staat wel buiten kijf, maar toch kunnen we zijn periode bij FC Barcelona tot dusver wel typeren als ‘uiterst wisselvallig’. Zo speelde de dribbelkont uit Arkel gisteravond tegen Cadiz (0-1 nederlaag) weer heel weinig klaar.

Na de blamage tegen Eintracht Frankfurt midweeks koos trainer Xavi er voor om nu met Frenkie de Jong, Memphis Depay, Sergino Dest en Clement Lenglet aan de aftrap te verschijnen tegen laagvlieger Cadiz. “Geen van hen droeg iets bijzonders bij tegen Cádiz”, luidt het harde oordeel van El Mundo Deportivo.

Met name De Jong krijgt er stevig van langs bij het medium. “Hij liet opnieuw de meest trieste versie van zichzelf zien en speelde een onbeduidende rol op het middenveld. Eén van zijn slechtste optredens bij Barcelona.” AS noemt het optreden van de oud-Ajacied ‘vreselijk’. “Een van zijn slechtste wedstrijden als Blaugrana. Hij leverde veel makkelijke ballen in en vond weinig oplossingen. Het is duidelijk dat we Pedri met dit soort wedstrijden heel erg gaan missen.”

‘Frenkie hard nodig, maar hij was er niet’

De SPORT geeft De Jong een 3 op rapport. “Een heel slechte wedstrijd van Frenkie. Hij droeg vanuit de tweede lijn niets bij en was onnauwkeurig. Zijn team had hem nodig, maar hij was er niet.” Tot slot deelt Marca één ster (‘voor de moeite’) aan hem uit.

TIP: Wint Barcelona wel bij Real Sociedad? Pak 2.15 keer je inzet! Nieuwe klanten ontvangen tot €250 bonus, klik hier!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Frenkie de Jong is gewoon geen absolute wereldtop

  • Eens
  • Oneens
191+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie