Frenkie de Jong-rel in Spanje: Valencia reageert

Foto: Frenkie de Jong-rel in Spanje: Valencia reageert

De Spaanse media staan vandaag bol van een pikant gerucht rondom Frenkie de Jong. Zijn club FC Barcelona zou namelijk een akkoord hebben bereikt met Valencia CF voor de transfer van diens sterspeler Carlos Soler. AS kopt zelfs: ‘Hola Soler, adiós De Jong’.

Er zou een deal voor zo’n twintig miljoen euro gesloten zijn rondom Soler. De achtvoudig international van Spanje, die nog tot medio 2023 vastligt in de Sinaasappelstad, zou volgens de geluiden zelf ook al ‘ja’ hebben gezegd tegen Barça, omdat hem naar verluidt is beloofd dat het plekje van De Jong voor hem vrij zal komen. Preses Laporta zou akkoord zijn gegaan met een bod van zeventig miljoen euro op de oud-Ajacied.

Maar Valencia reageert nu ontkennend op alle speculaties, middels een officieel statement op de clubwebsite. “Gezien de informatie die deze maandag in Diario AS is gepubliceerd, ontkent Valencia botweg dat het een overeenkomst heeft of dat er onderhandeld wordt met FC Barcelona over de transfer van Carlos Soler. De club is momenteel juist in onderhandelingen met de speler en zijn zaakwaarnemers om zijn contract te verlengen”, klinkt het.

‘Barça wil De Jong verkopen voor creëren transferbudget’

De Jong wordt al langer genoemd als slachtoffer van de wensen van Xavi Hernández, die een middenveld met Pedri, Gavi en Nico (of aanwinst Soler) zou willen bouwen. De Jong wordt zelf gelinkt aan met name Manchester United en Bayern München, maar verklaarde zelf vorige week al: “Het gesprek met Xavi was heel goed. Ik heb vertrouwen in mijzelf, en de coach heeft me verteld dat hij ook vertrouwen in mij heeft. Iedereen is blij.” Wordt ongetwijfeld vervolgd.

TIP: Wint Barcelona bij Real Betis Sevilla? Pak 2.12 keer je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Speelt Frenkie volgend jaar nog bij Barca?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
542+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie