Frustratie Brobbey groeit bij niet sprankelend Ajax

Foto: Frustratie Brobbey groeit bij niet sprankelend Ajax

Een flink gewijzigd Ajax heeft zondag met minimale cijfers gewonnen van Willem II (1-0). De formatie van Francesco Farioli toonde te weinig aanvalskracht om een overtuigende overwinning te boeken. Met name Brian Brobbey was ongelukkig in de afwerking. Kortom: het bekende liedje van dit seizoen speelde zich af in de Johan Cruijff Arena.

Verslag van Ajax – Willem II vanuit het stadion

Ajax trad tegen Willem II aan met maar liefst tien wijzigingen in de opstelling ten opzichte van de wedstrijd tegen Qarabağ. Daniele Rugani behield als enige zijn basisplaats, Brian Brobbey stond in de spits en er was plek voor Benjamin Tahirović en Ahmetcan Kaplan. Diant Ramaj verscheen onder de lat en als klap op de vuurpijl speelde Owen Wijndal linksback in een vijfmansdefensie. De verdediger, die in de zomer nog overbodig was verklaard, kreeg al snel de handen van de supporters op elkaar.

Lees ook: 60 minuten Wijndal: voormalig banneling krijgt applaus bij terugkeer

Mister 1-0

Het duurde niet lang voordat Ajax gevaarlijk werd en de 1-0 maakte. Brobbey werd in de zestien onderuit gehaald door Thomas Didillon-Hödl, de keeper van Willem II, en na een VAR-check mocht Davy Klaassen een penalty nemen. ‘Mister 1-0’ deed zijn bijnaam eer aan en zette de Amsterdammers op voorsprong. Brobbey kreeg even later zelf een grote kans nadat Anton Gaaei scherp voorgaf. De spits van Ajax schampte de bal te licht en bleef tot zijn eigen frustratie op de hatelijke nul Eredivisie-doelpunten staan.

De eerste uitbraak van Willem II eindigde op de hand van Ahmetcan Kaplan. De VAR beoordeelde dat het buiten de zestien plaatsvond en dus mocht de uitploeg een vrije trap nemen. Diant Ramaj moest in actie komen om een kanonskogel van Kyan Vaesen te verwerken tot een corner. Ajax was daarna veel in balbezit en probeerde Willem II kapot te spelen, maar creëerde geen noemenswaardige kansen. Bertrand Traoré schoot daarom maar eens vanaf randje zestien; hoog over.

Davy Klaassen na de 1-0, de enige goal van de wedstrijd.

Gemiste kansen van Brobbey

Vlak voor rust kon Brobbey weer scoren. Na een dieptepass van Traoré op Klaassen kwam de rebound voor zijn voeten, maar de bal stuiterde nadelig waardoor Brobbey niet in het open doel kon schieten. Met elke gemiste kans werd het uitblijven van een doelpunt zichtbaar vervelender voor de Ajacied. Ook de fans waren niet tevreden met de eerste helft. Nadat de scheids floot voor het rustsignaal, floot ook een deel van het publiek.

Na een uur spelen kwam Brobbey weer aan de bal in het strafschopgebied, dit keer met veel ruimte en tijd in zijn voordeel. Het publiek zette al aan om te juichen, maar de aanvaller kreeg de bal niet onder controle en werd ingesloten door twee verdedigers. Weer een kans verkeken. Het gebrek aan doelpunten brak Ajax niet op, al maakte de achterhoede het een paar keer pannend door slordig op te bouwen voor het eigen doel. Een minimale 1-0 voorsprong bleek genoeg voor drie punten.

Kun jij de opstellingen van Farioli volgen?

  • Ja, ze moeten rouleren voor de fitheid.
  • Nee, hij wijzigt te veel.
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie