Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Gakpo: “Er gaat dan van alles door je hoofd”

Soccernews

Cody Gakpo was vandaag maar weer eens goud waard voor PSV, door in de blessuretijd nog een penalty te benutten tegen RKC (1-0). De opluchting was dan ook groot bij de aanvoerder van de Eindhovenaren.

“Zeker in de eerste helft hadden we een paar goede kansen die er niet in gingen. Het was een stroeve wedstrijd, maar we moeten het positieve eruit trekken. We hebben de nul gehouden en de overwinning over de streep getrokken”, reageert Gakpo voor de camera bij ESPN.

Gakpo trof zelf de paal én de lat, later raakte ook Guus Til nog het aluminium. “De tegenstander zakt helemaal in. De linies zijn kort op elkaar. Ze staan meestal met vijf man achterin, dat is lastig. Je zag dat we kansen creëerden als we ze kapot speelden, maar daar moeten we scherper mee omgaan.”

Positieve boost

In de blessuretijd liet Gakpo alsnog het netje bollen, vanaf de strafschopstip achter een druk schreeuwende Etienne Vaessen. “Er gaat dan van alles door je hoofd, maar het is zaak om zo gefocust mogelijk te blijven en belangrijk voor het team te zijn. Dit hadden we vandaag nodig na een gelijkspel en een verliespartij. Dat we winnen en de nul houden, geeft een positieve boost.”

Ziet de linksbuiten het als ‘sportieve revanche’ na de zeperds tegen Rangers FC, FC Twente en Bodo/Glimt? “Als team zijn we veeleisend. We waren ook niet altijd tevreden over de wedstrijden die we hiervoor hebben gewonnen. Als team zijn we op zoek naar meer. Vandaag had dat ook gekund.”

TIP: 1.78x je inleg als beide teams scoren bij Arsenal versus PSV!

Gakpo is klaar voor de absolute wereldtop

  • Eens
  • Oneens
39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie