Geen bemiddeling: Mbappé gaat miljoenenstrijd aan met PSG

Foto: Geen bemiddeling: Mbappé gaat miljoenenstrijd aan met PSG

Kylian Mbappé, de stervoetballer van Real Madrid, is verwikkeld in een juridisch conflict met zijn voormalige club Paris Saint-Germain. De zaak draait om openstaande betalingen van PSG aan Mbappé, ter waarde van tientallen miljoenen euro’s. Pogingen van de juridische afdeling van de Ligue 1 om te bemiddelen in het geschil zijn door de steraanvaller afgewezen, waardoor het conflict verder escaleert.

Kylian Mbappé gaat strijd aan met PSG om torenhoog bedrag

Mbappé is in een juridisch conflict beland met zijn voormalige club PSG, over het uitblijven van betalingen. De international claimt dat PSG hem nog drie maandsalarissen en een ethische bonus verschuldigd is, bedragen die volgens berichten in de Franse media tussen de 55 miljoen en 80 miljoen euro liggen. De Franse grootmacht betwist deze claim en stelt dat Mbappé in 2023 instemde met het afzien van deze betalingen. Om zijn geld te krijgen, heeft Mbappé besloten zelf juridische stappen te ondernemen en zijn zaak voor te leggen aan de juridische commissie van de Ligue de Football Professionnel (LFP).

Bemiddeling afgewezen door aanvaller

De juridische afdeling van de Ligue 1 bood zich tijdens een bijeenkomst aan als bemiddelaar in het conflict, maar dit aanbod werd door Mbappé’s vertegenwoordigers resoluut afgewezen. De juridische afdeling van de Franse competitie zou volgens het persbureau AFP hebben geprobeerd een neutrale rol te spelen om zo een schikking te bereiken tussen beide partijen. Echter, Mbappé’s entourage is van mening dat bemiddeling door deze afdeling niet in hun voordeel zou zijn en kiest er daarom voor de zaak zelf voor de rechter te brengen.

De spanningen tussen Mbappé en PSG lopen al langer op. Vorig jaar ontstond er al frictie toen PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi de aanvaller uit de selectie zette wegens een meningsverschil over een optie in zijn contract. Mbappé besloot destijds geen gebruik te maken van die contractoptie, wat ertoe leidde dat hij afgelopen zomer transfervrij de club kon verlaten. Later werd hij door PSG opnieuw in genade aangenomen, maar de verstoorde relatie leidde uiteindelijk tot zijn vertrek naar Real Madrid.

Nu Mbappé heeft geweigerd in te gaan op de bemiddelingspoging van de Ligue 1, lijkt een directe juridische confrontatie tussen hem en PSG onvermijdelijk. Beide partijen lijken vastbesloten hun gelijk te halen, wat betekent dat de zaak voorlopig nog niet voorbij is en mogelijk een lang juridisch traject zal volgen.

Wie gaat deze zaak winnen?

  • Mbappé
  • PSG
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie