Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Geen terugkeer bij Ajax: “Of ik er ooit hoofdtrainer wordt?”

Foto: Geen terugkeer bij Ajax: “Of ik er ooit hoofdtrainer wordt?”

Ajax wilde Cristian Chivu deze zomer vastleggen als assistent-trainer, maar van een akkoord kwam het niet. De Roemeense oud-verdediger mikt op een baan als hoofdcoach. Wellicht in de toekomst ooit in Amsterdam?

Cristian Chivu gaat niet aan de slag als assistent-coach bij Ajax

Ajax zag in Chivu een assistent voor komend seizoen. “Ik heb daarover met Alex Kroes gesproken en ik voelde me gevleid dat Ajax mij benaderde. Ik heb er goed over nagedacht, maar ik wil toch liever als hoofdtrainer een volgende stap in mijn trainerscarrière maken. Ik wacht rustig af wat er op mijn pad komt”, vertelde Chivu in gesprek met Voetbal International. De afgelopen zeven jaar was bij de trainer van Inter Onder-19, onlangs vertrok hij bij de Italiaans kampioen.

Toekomst

“Of ik ooit hoofdtrainer wil worden bij Ajax? Dat zou heel mooi zijn, maar dat moet de toekomst uitwijzen. Ik blijf Ajax altijd volgen en wens de nieuwe trainer veel succes. Ik hoop dat de mensen weer trots kunnen worden op Ajax. Hoe lang het gaat duren weet ik niet, maar Ajax wordt na een van de donkerste periodes in de clubgeschiedenis vast weer Ajax.”

“Kijkend naar de geschiedenis heeft Ajax vaker periodes gehad waarin ze struggles hadden. Uiteindelijk kwamen ze er altijd bovenop. Ik denk dat er weer verstandige, capabele mensen op belangrijke posities bij Ajax zijn gekomen”, besloot Chivu, die tussen 1999 en 2003 succesvol uitkwam voor de Amsterdammers.

Een groot gemis voor Ajax?

  • Zeker weten
  • Denk het niet
135+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie