Gelijkspel hoogst haalbare voor Ajax in Deventer

Foto: Gelijkspel hoogst haalbare voor Ajax in Deventer

Ajax heeft op zaterdagavond gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles in de Eredivisie. Eigenlijk was het het hoogst haalbare voor de Amsterdammers van trainer Francesco Farioli, want die kwamen in de tweede helft op een 1-0 achterstand. Invaller Davy Klaassen trok echter gelijk, waardoor de traditionele topclub toch naar huis ging met een puntje.

Wout Weghorst speelt niets klaar, Ajax speelt gelijk tegen Go Ahead Eagles

Bij Ajax maakte Wout Weghorst zijn debuut in de basis in Deventer, maar al snel bleek dat de spits een moeilijke avond tegemoet ging. Mika Godts en Bertrand Traoré, de Ajacieden op de flanken, bleven immers maar naar binnen komen en gaven amper bruikbare voorzetten. De international van het Nederlands elftal kon zijn stempel dan ook niet drukken, de hele wedstrijd lang eigenlijk niet.

Bobby Adekanye van Go Ahead was in de eerste helft de gevaarlijkste man. De buitenspeler kreeg een aantal goede kansen, maar steeds maar weer schortte het aan de afwerking, waardoor beide ploegen met een 0-0 tussenstand gingen rusten.

Ajax-trainer Francesco Farioli bracht Anton Gaaei in zijn elftal voor Traoré, maar dat haalde echter niets uit. Het waren vooral de Eagles die aanvielen, net als voor de pauze, en de bal op de lat van Victor Edvardsen mocht gezien worden als een waarschuwing. Na iets meer dan een uur spelen viel de verdiende 1-0 namelijk, door een goal van Enric Llansana.

Klaassen dit keer Mr. 1-1

Farioli besloot om Klaassen te brengen en dat was wél een goede zet, want slechts vijf minuutjes na de openingstreffer trok de middenvelder al weer gelijk. Brian Brobbey, die óók in mocht vallen (voor de onzichtbare Weghorst), kon het echter niet nóg mooier maken voor Ajax. En aan de andere kant van het veld werd er nog geschreeuwd om een penalty. Het bleef echter bij 0-0.

Scoreverloop: 1-0 (64′) E. Llansana, 1-1 (69′) D. Klaassen

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
82+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie