‘Genoeg aanleidingen voor Ajax-traditiebreuk’

Foto: ‘Genoeg aanleidingen voor Ajax-traditiebreuk’

Ajax won afgelopen weekend met 3-0 van PEC Zwolle; voor het eerst in lange tijd weer eens een overtuigende zege. En dat vanuit een nieuwe formatie (4-4-2 in plaats van de in Amsterdam bijna heilig verklaarde 4-3-3).

Commentator en verslaggever Jeroen Stekelenburg vond het ‘vrij opvallend’ dat Erik ten Hag voor 4-4-2 koos. “Het is eigenlijk vloeken in de kerk in Amsterdam”, stelt hij in de NOS Voetbalpodcast. “Er komt een uitleg dat dit voor nu het beste was. Je kunt een keer een aanpassing doen, maar dan denk je aan Benfica-uit, om met het mes tussen de tanden de volgende ronde van de Champions League te halen.”

Philipp Kooke was minder verrast door de koerswijziging. “Je neemt voor nu even afstand van het echte Ajax-voetbal, maar er is in de afgelopen weken natuurlijk ook wel iets gebeurd. Er zijn genoeg aanleidingen om het te doen. Je kunt niet zeggen dat er niks aan de hand was omdat ze alles gewonnen hebben. Het spel was af en toe best zorgelijk.”

Titelrace

Voor de titelrace wordt komend weekend cruciaal: Ajax speelt in Alkmaar, PSV in Rotterdam. “Als Ajax wint in Alkmaar, weet je het wel”, stelt Stekelenburg. “Dan wordt de schaal alleen nog niet uitgereikt. Ik vind wel dat je zondag even af moet wachten. Als Ajax in Alkmaar verliest en PSV wint, dan denk ik dat er paniek uitbreekt in Amsterdam.”

Jeroen Grueter is tot slot al wel zeker van een Amsterdams landskampioenschap. “Die kans bestaat, als Ajax wint in Alkmaar en PSV verliest in De Kuip. Dat is allebei heel goed mogelijk en dan weten we dat Ajax kampioen is geworden. In principe weten we het nu ook al.”

TIP: Verliest Ajax bij AZ? Win 4.40 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Ajax wordt ‘gewoon’ kampioen

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ik moet het nog maar zien..
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie