‘Gigantisch Memphis Depay-drama’

Foto: ‘Gigantisch Memphis Depay-drama’

Memphis Depay is transfervrij, maar het is bepaald niet zo dat de clubs staan te dringen om de oud-speler van onder meer Atlético Madrid, FC Barcelona en PSV vast te leggen. Sterker nog: er lijkt op dit moment helemaal geen interesse te zijn. In ieder geval geen interesse die de aanvaller zelf aanspreekt.

‘Niemand wil Memphis Depay’

La Gazzetta dello Sport schrijft vandaag dat Depay aangeboden is bij Internazionale, maar dat de Nerazzurri, de werkgever van Denzel Dumfries, eigenlijk helemaal geen trek hebben in een deal met de international van het Nederlands elftal. Ze willen juist in zee gaan met Albert Gudmundsson, de oud-AZ’er die nu al een tijdje furore maakt bij Genoa.

Mogelijk moet Memphis genoegen nemen met een werkgever die wat lager aangeschreven wordt, zoals bijvoorbeeld Galatasaray. Maar het is de grote vraag of Cim Bom Bom wel kan voldoen aan de behoorlijk extreme salariseisen van de spits, die naar verluidt vijf miljoen euro netto per seizoen verlangt. Het is alleszins mogelijk dat het Midden-Oosten (bijvoorbeeld Saudi-Arabië) straks als enige bestemming overblijft. Een hard gelag voor Depay, die zich eigenlijk nog in een topcompetitie wil laten zien.

Nederlands elftal

Gaat dat niet door, dan is dat óók slecht nieuws met betrekking tot zijn vaste basisplek bij Oranje. De Telegraaf schreef onlangs over het tegenvallende optreden van Memphis op het Europees kampioenschap in Duitsland: “Omdat hij ondanks het grenzeloze vertrouwen van Koeman in Duitsland niet leverde, groeide Depay uit tot de nationale pispaal. Ineens waren de haarband, het kapsel en zijn tijdens het toernooi uitgebrachte single met Akwasi de reden voor haatreacties. De kritiek over externe factoren sloeg door, maar het commentaar op zijn spel was terecht.”

Niet meer in Oranje?

  • Alsjeblieft niet
  • Juist wel
13938+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie