‘Gigantische Feyenoord-ramp op komst’

Foto: ‘Gigantische Feyenoord-ramp op komst’

Wordt het aankomende voetbalseizoen een enorme ramp voor Feyenoord? Het Algemeen Dagblad en De Telegraaf vragen het zich af, naar aanleiding van de laatste oefenwedstrijden van de Rotterdammers. Die gingen gisteren, met een B-elftal weliswaar, nóg maar eens onderuit: dit keer in De Kuip tegen AS Monaco (1-3).

‘Feyenoord piept en kraakt als een oude bolderkar’

Volgens het AD ‘piept en kraakt het’ bij de Eredivisie-topclub: “Feyenoord-AS Monaco is amper een half uur onderweg als Brian Priske met een lenige sprong zijn dug-out in duikt. Zojuist zijn de Fransen op een 0-1 voorsprong gekomen in de Kuip, volgend op een periode dat diezelfde ploeg al kans op kans heeft gestapeld. Het is voor de Deense coach, lijkt het, aanleiding om de koppen nog eens bij elkaar te steken met zijn assistenten.”

“Want ja, lekker is het niet, om een paar dagen na de 5-0 pandoering tegen Benfica zo te worden weggetikt”, vervolgt het dagblad. “Al was het maar omdat de eerste échte belangrijke wedstrijd, zondag tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal, akelig dichtbij komt voor de Rotterdamse club.”

Volgens de krant zijn er wel aanknopingspunten, maar minstens zoveel zorgen: “Vaststaat dat het zogenoemde PriskeBall, de systeemvariant die de Rotterdamse club nog attractiever moet doen laten voetballen dan onder Arne Slot, nog stucwerk vereist. Maar zorgen zijn er ontegenzeggelijk wél. Feyenoord piept en kraakt vooralsnog nog als een oude bolderkar.”

Vraagtekens, vraagtekens en nog meer vraagtekens

De Telegraaf richt zich vooral op de personele sores in De Kuip: “Gernot Trauner, Calvin Stengs en Quinten Timber zijn nog niet topfit. Dávid Hancko zit met Atlético Madrid in zijn hoofd, terwijl die club voorlopig weigert een fatsoenlijk bod op hem te doen maar dus wel zijn hoofd op hol heeft gebracht. Op Quilindschy Hartman, zo is bekend, hoeft Feyenoord tot begin volgend jaar niet te rekenen.”

“Dat zijn nogal wat onzekerheden en de openingsfase tegen Monaco deed ook even het ergste vrezen”, gaat men verder. “Bijlow zag in de eerste zes minuten al vier doelpogingen van de Monegasken, moest met handen en voeten de boel dicht houden maar kon na 25 minuten de 0-1 van Ilenikhena niet voorkomen. Vlak voor rust stootte Geertruida even door en legde hij de 1-1 klaar voor Ivanusec. Maar na de pauze gaf Monaco nog even gas en was het gauw 1-3 (goals van Marpan en Salisu).”

Ook het nieuwe systeem van Feyenoord zorgt voor de nodige vraagtekens: “De Deense coach Brian Priske hield vast aan zijn systeem met drie verdedigers en opkomende mensen over de flanken. Priske wil zijn systeem er snel inslijpen en daar zijn oefenduels ook voor. Maar het is zelden eerder gebeurd dat Feyenoord zijn grootste duel voor eigen publiek vlak voor de start van het seizoen nog zo’n onherkenbaar elftal presenteerde.”

Wordt het een pijnlijk jaar?

  • Ja
  • Nee
2899+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:58
6+
Zeer verrassende Barça-move: “Ik had je uitgelachen”
21:34
39+
“Fans in Tsjechië vonden Priske ook niet leuk”
21:10
20+
Tadic zocht contact met Twente-speler: “Waardeer ik enorm”
20:46
90+
Oranje-international kreeg dringend advies: ‘Geen Barcelona!’
20:22
38+
Fans United gaan los over Ten Hag-beslissing: “Leave our club”
20:18
9+
Voorbeschouwing Hongarije – Nederland: blijft Oranje op koers in Nations League?
19:58
10+
Eindelijk goed nieuws voor gehavend Real Madrid richting Clásico
19:35
0+
KNVB bezorgt zieke Pierre Vermeulen bijzondere dag in Zeist
19:33
22+
Ohio bezorgt doelpunten met een lach bij Jong Oranje | SN Mixed Zone
19:12
33+
Bizarre statistieken duiden overvolle internationale speelkalender
18:54
24+
Legendarisch: het Del Piero-gen wordt voortgezet bij Juventus na jeugdcontract voor kind
18:38
45+
Erling Haaland gooit olie op Arsenal-vuur: ‘Sowieso weinig spijt’
18:05
80+
Urenlange discussie Manchester United-bestuur eindigt met Ten Hag onveranderd aan het roer
17:45
50+
Sergio Agüero sleept oude club FC Barcelona voor de rechter: ‘Claim is drie miljoen euro’
17:20
252+
Feyenoord kroont zichzelf kampioen in plaats van PSV volgens jaarverslag: ‘Opmerkelijk’
17:00
724+
Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman heeft twee vraagtekens
16:45
78+
‘Oranje-vervanger De Vrij staat klaar’
16:30
52+
Opvallend geluid Kimmich: “Maak me hier niet populair mee, maar…”
16:15
155+
Feyenoord strikt rechterhand Te Kloese
16:13
299+
‘Schaamteloze’ Bosz met de grond gelijkgemaakt
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie