‘Gigantische leegloop én recordtransfer’ bij Cambuur

Foto: ‘Gigantische leegloop én recordtransfer’ bij Cambuur

Hoewel de laatste weken de klad er behoorlijk in is gekomen bi SC Cambuur, kunnen we al met al toch spreken van een bijzonder geslaagd seizoen voor de club uit Leeuwarden. Maar komende zomer begint de ploeg van Henk de Jong weer nagenoeg op nul.

Zo gaan Alex Bangura, Issa Kallon, Jamie Jacobs vermoedelijk vertrekken, dat was al wel langer bekend. Inmiddels lijken ook Mees Hoedemakers, doelman Sonny Stevens en captain Erik Schouten zich op te mogen maken voor een stap hogerop. Genoeg werk aan de winkel voor technisch manager Foeke Booy, dus.

Laatstgenoemde zegt over Stevens, in gesprek met Voetbal International: “Dat Sonny ambities heeft is bekend. Er is bij ons het een en ander neergelegd qua wensen, maar dat ligt zover van wat wij willen dat het gewoon onmogelijk is. Begrijp me goed: alles is in goede harmonie gegaan en we hebben Sonny zijn ambities te respecteren, maar dat betekent ook dat wij als club verder gaan en moeten.”

Schouten, Jacobs, Bangura

Met Schouten werd gesproken over een nieuw contract, maar dat verliep erg moeizaam. “Half maart hebben we hem een tweede aanbieding gedaan. Daarbij hebben we gezegd: dit is absoluut het maximale.” Schouten deed een tegenvoorstel. “Dat had niet zoveel zin meer, want het was van onze kant al tot hier en niet verder. Daarop hebben wij onze aanbieding min of meer ingetrokken.”

Jacobs lijkt ook te vertrekken. “We hebben van zijn kamp niets meer vernomen. Gevoelsmatig zeg ik: Jamie heeft al bij een andere club getekend”, denkt Booy. “Het volgende seizoen wordt cruciaal, het jaar voordat we naar het nieuwe stadion gaan. Dan moeten we in de Eredivisie blijven. Dus we zullen ook spelers moeten aantrekken van wie we weten dat ze er op dat niveau gelijk kunnen staan.”

Tot slot lijkt Bangura zelfs een recordtransfer te gaan maken voor Cambuur. “We krijgen signalen dat hij nadrukkelijk gevolgd wordt vanuit Engeland. Alles kan natuurlijk heel snel gaan, kijk maar wat er bij FC Groningen en Bjorn Meijer gebeurd is”, besluit Booy.

TIP: Er valt veel geld te verdienen als Cambuur vanavond stunt tegen PSV, te beginnen met 250eu nieuwkomersbonus!

Cambuur gaat zich ook volgend seizoen handhaven

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie