Gijp en Derksen fileren ‘hansworst’: “Neemt niemand meer serieus”

Foto: Gijp en Derksen fileren ‘hansworst’: “Neemt niemand meer serieus”

René van der Gijp heeft gisteravond in Vandaag Inside keihard uitgehaald naar zowel Frank als tweelingbroer Ronald de Boer. Waar eerstgenoemde in het buitenland ‘overal mislukte’, steekt Ronald de laatste weke constant de loftrompet uit voor het controversiële Qatar, waarvoor-ie ambassadeur is.

“Ongelooflijk, hè. Die twee hebben een magistrale carrière gehad. Bij geweldige clubs gespeeld. Maar die zitten nu, die ene (Frank de Boer, red.) is twee keer ontslagen en was de slechtste trainer van de Premier League. En die andere (Ronald de Boer, red.) vergaloppeert zich elke keer aan dat Qatar. En het leuke is dat die twee door niemand meer serieus worden genomen”, foetert Van der Gijp. Frank de Boer werd ontslagen bij achtereenvolgend Internazionale, Crystal Palace, Atlanta United en Oranje.

Hansworst

“Als Kortrijk morgen een trainer zoekt, dan is Frank de Boer de laatste bij wie ze uitkomen. Dat is in een paar jaar tijd gebeurd, en ik geloof dat ze het zelf niet eens doorhebben.” Johan Derksen sluit zich daar bij aan. “Ze hebben zoiets van: ‘Wat hebben wij nou misdaan?’ Weet je wat het probleem is? Ja, het is ook zo’n hansworst. Je kunt nu als je centen in je zak hebt fantastisch naar Qatar. Je hebt een geweldig hotel en een limousine en alles is air-conditioned. Maar het gaat om die mensen die daar misbruikt worden, die als een soort slaven worden gebruikt. En dáár vallen de slachtoffers. Maar hij heeft daar zeven jaar gewoond, maar nooit om het hoekje gekeken. Hij is in zijn miljonairscompoundje blijven zitten en had het helemaal naar zijn zin. Onbegrijpelijk toch dat iemand daar zeven jaar woont en niet weet wat er in dat land speelt.”

Tafelgenoot Özcan Akyol: “Hij wéét wel wat er speelt, ik heb het hem ook weleens gevraagd, ruim een jaar geleden. Hij zei: ‘Tien jaar geleden reden ze nog op kamelen, en nu rijden ze in Maserati’s’. Dus hij heeft wel iets van verandering gezien, hij heeft daar vooral ook voor. Ik sluit niet uit dat hij het gewoon niet weet.” Derksen vraagt zich af of De Boer dan ‘dom is, óf naïef?’ Akyol vindt dat ‘een goede vraag’. “Ze brengen hem niet naar die plekken, dus hij weet het niet.”

13x je inleg als Oranje het WK in Qatar wint!

Eens met Gijp en Derksen?

  • Ja
  • Nee
119+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie