Giménez-rel in Mexico: “Injusticia!”

Foto: Giménez-rel in Mexico: “Injusticia!”

Santiago Giménez ontbreekt deze zomer in de WK-selectie van Mexico. De spits van Feyenoord is daarmee het doelwit geworden van een rol in het Noord-Amerikaanse land.

Volgens ESPN Deportes werden Giménez en diens vader Christian Giménez (vijfvoudig international) allebei gebeld. De spits zelf kreeg het nieuws te horen van bondscoach Gerardo Martino, waar technisch directeur Jaime Ordiales namens de voetbalbond contact besloot te leggen met senior. In Mexico begrijpt men er niets van.

Oud-voetballer Hérculez Gómez haalt namens ESPN stevig uit: “Dat is hoe oneerlijk het is! Ze hadden twee telefoontjes nodig om het uit te leggen, want niemand kan het verklaren.” Raúl Jiménez (Wolverhampton Wanderers), Hirving Lozano (Napoli), Henry Martín (Club América), Alexis Vega (Guadalajara) en Rogelio Funes Mori (Monterrey) zijn als aanvallers geselecteerd voor Mexico.

Gómez stelt dat andere spelers dit telefoontje hadden moeten krijgen. Jiménez speelde sinds eind augustus überhaupt niet meer… “Hij kon zijn been niet eens optillen tijdens een warming-up. Zijn club was zó boos dat hij werd teruggehaald naar Engeland. Een andere aanvaller, Rogelio Funes Mori, is al lang geblesseerd en heeft geen indruk gemaakt bij de nationale ploeg.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

“Henry Martín was heel goed in de Liga MX, maar Giménez is de topscorer in de Europa League! Hij is in vorm en kan van waarde zijn in de toekomst. Injusticia, injusticia, injusticia! Daarom werd er twee keer gebeld”, foetert Gómez richting de technische staf van Mexico.

Ook journalist Mauricio Pedroza van ESPN begrijpt er niets van. “Het argument dat Gerardo Martino opvoerde, was dat Giménez niet veel speelt voor Feyenoord. Wat heeft Feyenoord dit weekend gedaan? Ze hebben hem opgesteld! Alsof ze aan Martino duidelijk wilden maken: hier is hij, hij kan in de basis spelen. Het is enorm oneerlijk, zelfs zijn club ziet dat in. Je had zelfs vier spitsen kunnen meenemen, als je 26 spelers mag selecteren. Dat maakt het nóg oneerlijker voor Giménez.”

Wint Mexico van Polen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Terechte kritiek?

  • Ja
  • Nee
229+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie