Go Ahead Eagles speelt ondanks late rode kaart gelijk tegen SK Brann

Foto: Go Ahead Eagles speelt ondanks late rode kaart gelijk tegen SK Brann

Go Ahead Eagles is in de voorronde van de Europa League tegen SK Brann in eigen huis niet verder gekomen dan een gelijkspel. Beide ploegen wisten donderdagavond geen doelpunt te maken.

Go Ahead Eagles niet scherp voor doel

Met een sfeervolle De Adelaarshorst ging Go Ahead Eagles van start. Waar Brann de eerste twee kleine kansen kreeg, was het vervolgens de thuisploeg die een goede indruk maakte. Bobby Adekanye was in de aanval de gevaarlijkste man van het veld, maar voor het doel was hij meermaals niet scherp genoeg om te scoren.

Naast Adekanye had Jakob Breum een grote kans: zijn schot ging voorlangs het Noorse doel. Aan de andere kant van het veld koos Brann veelvuldig voor afstandsschoten, waarbij Jeffrey de Lange meerdere keren in actie moest komen. De doelverdediger stond echter zijn mannetje, waardoor beide ploegen met een 0-0 stand gingen rusten.

Ook Brann komt niet tot scoren

Waar de eerste drie kwartier vermakelijk waren, kozen Go Ahead Eagles en Brann na de theepauze ervoor om meer vechtvoetbal te spelen. Het resulteerde in veel strijd op het veld, terwijl mooie combinaties amper nog te ontdekken waren. Onder meer via hoekschoppen probeerden ze gevaar te stichten.

Go Ahead Eagles kwam op het middenveld dan wel tot aanvallen, maar het ontbrak aan een goede keuze in de laatste fase. Daardoor werd het einde van het duel rommelig en hoopten beide ploegen dat de bal bij een van de schoten, veelal van afstand, tegen de touwen zou verdwijnen.

Aan het einde van de wedstrijd liep de thuisploeg tegen een groot probleem aan. Bij een lange bal in de extra tijd koos Enric Llansana ervoor om aan de noodrem te trekken. Hij kreeg daarvoor de rode kaart, waardoor Brann een vrije trap kreeg, die misging, en Llansana volgende week niet aanwezig is bij de return.

Scoreverloop:

Bereikt Go Ahead Eagles de volgende ronde?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
81+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie