Go Ahead na net-niet-wereldgoal én beauty Edvardsen langs Sparta

Een enerverend duel tussen Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles eindigde op zondagmiddag in 1-2. Nadat de club uit Deventer op 0-2 voorsprong kwam, werd het in de slotfase nog spannend op Het Kasteel. Met name de linksbuiten van de bezoekers Victor Edvardsen nam de hoofdrol in Rotterdam op zich.

Go Ahead Eagles domineert in Rotterdam

De eerste helft vertoonde een eentonig spelbeeld op Het Kasteel. De uitploeg, spelend in de paarse tenues, verzilverde haar superioriteit na ruim twintig minuten door op voorsprong te komen via Jakob Breum. De aanvallende middenvelder liet Sparta-doelman Nick Olij kansloos.

Dat kon even later ook gezegd worden bij een poging van Victor Edvardsen. De Zweedse flankspeler probeerde het op ingenieuze wijze vanaf zijn eigen helft. Olij werd op spectaculaire wijze geklopt, maar het aluminium stond de mooiste treffer van het Eredivisie-seizoen tot nu toe in de weg.

Go Ahead verdubbelt voorsprong, Sparta maakt het nog spannend

In de tweede helft was het opnieuw Edvardsen die in de schijnwerpers stond. De Zweed rondde deze keer wél een aanval af en deed dat op schitterende wijze. Van even buiten het strafschopgebied chipte Edvardsen de bal over Olij, om alsnog de 0-2 op de tabellen te toveren.

De Spartanen wisten de spanning in de wedstrijd nog wel terug te brengen, nadat de Japanse middenvelder Shunsuke Mito tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer op zijn naam schreef. Veel meer dan het terugkeren van de nervositeit lukte er echter niet, omdat in het verlengde van de tweestrijd Go Ahead dichter bij de 1-3 was, dan Sparta bij de gelijkmaker.

Beide clubs hebben nu zes punten verzameld in de eerste vijf wedstrijden. Voor Sparta wacht volgend weekend de uitwedstrijd bij RKC, terwijl Go Ahead op de eigen Adelaarshorst even later Ajax ontvangt.

Scoreverloop: 0-1 (21′) Breum, 0-2 (53′) Edvardsen, 1-2 (80′) Mito