Go Ahead navigeert weer naar Denemarken voor nieuwe aanwinst

Foto: Go Ahead navigeert weer naar Denemarken voor nieuwe aanwinst

Go Ahead Eagles heeft Aske Adelgaard gestrikt. De 20-jarige linksback maakt de overstap vanaf Odense BK en tekent voor vier seizoenen in Deventer. Zijn komst werd maandagmiddag bekendgemaakt via de officiële clubkanalen.

Met Aske Adelgaard haalt Go Ahead Eagles wederom een Deense versterking

Odense degradeerde afgelopen seizoen zeer verrassend uit de hoogste divisie van Denemarken, waardoor er deze zomer veel mutaties plaatsvinden binnen de club. Jakob Breum maakte een jaar geleden nog de overstap van Odense naar Go Ahead. Hij is goed bevriend met Adelgaard, die elkaar nu weer tegenkomen op De Adelaarshorst. Met Søren Tengstedt speelt er nog een derde landgenoot bij de Eredivisionist.

Naar verluidt betaalt Go Ahead ongeveer een half miljoen euro voor Adelgaard, die de concurrentiestrijd aangaat met Dean James. Na het vertrek van aanvoerder Bas Kuipers was James de enige linksback in de selectie van Paul Simonis. De Deventenaren kennen een teleurstellende seizoenstart met de Europese uitschakeling en twee competitienederlagen.

Klik met Breum

Adelgaard wordt gevraagd naar zijn vriendschap met Breum. “Jakob en ik hebben samen gespeeld in de jeugd, in het eerste van Odense en ook bij de nationale ploeg spelen we samen. We hebben op het veld een goede klik aan de linkerkant”, klinkt het op de website van zijn nieuwe werkgever.

De verdediger hoorde positieve geluiden over Kowet. “Ik heb van verschillende kanten goede verhalen gehoord over dat het een familieclub is en dat het makkelijk is om je hier te integreren. We spelen in een mooi stadion, ik hoorde dat het altijd is uitverkocht en dat het intimiderend kan zijn voor tegenstanders om hier te spelen.”

Wint hij de concurrentiestrijd van James?

  • Verwacht ik wel
  • Denk ik niet
30+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie