Go Ahead passeert Ajax met zege op RKC

Go Ahead Eagles is zaterdagavond opgeklommen naar de vijfde plaats in de Eredivisie. De Deventenaren boekten een 1-0 overwinning op RKC Waalwijk en passeren daarmee Ajax op de ranglijst.

Breum maakt het verschil bij Go Ahead – RKC

In de Adelaarshorst zagen de supporters van Go Ahead en RKC geen doelpunten in de eerste helft. Dat mocht opvallend worden genoemd, aangezien beide teams voldoende kansen creëerden om tot scoren te komen. David Min was het dichtst bij een treffer, maar vanuit een hoekschop raakte de vervanger van Michiel Kramer (bankzitter in Deventer) de lat.

Jeffrey de Lange kon allerminst een snipperdag opnemen. De sluitpost van Go Ahead werd voor rust onder meer getest door Chris Lokesa. Aan de andere kant liet ook de thuisploeg verschillende kansen onbenut. Zo raakte Willum Willumsson de paal, werd een kans van Jakob Breum van de lijn gehaald en moest RKC-doelman Etienne Vaessen meermaals ingrijpen.

In de tweede helft wist Go Ahead Eagles alsnog toe te slaan. Op aangeven van Søren Tengstedt zorgde Breum alsnog voor de 1-0. RKC ging daarna nog wel op jacht naar een gelijkspel, maar De Lange hield zowel Lokesa als Min van scoren af. Het doelpunt van Breum bleek daardoor voldoende voor Go Ahead, dat nu vijfde staat.

Scoreverloop: 1-0 (61′) J. Breum