Go Ahead-revelatie durft te dromen van internationale carrière

Foto: Go Ahead-revelatie durft te dromen van internationale carrière

Jamal Amofa brak dit seizoen definitief door bij Go Ahead Eagles in de Eredivisie. De verdediger staat hierdoor in de belangstelling van heel wat clubs. Daarnaast is spelen voor de nationale ploeg van Ghana zijn grote droom.

Amofa spreekt zich uit over nationale ploeg Ghana

“Of ik nog dromen heb? Ja, eentje. Eerder was ik te bescheiden, durfde ik dit niet uit te spreken. Maar nu kan ik het wel doen: ik wil voor Ghana spelen”, sprak Amofa openlijk uit in een interview met Voetbal International. “Als klein mannetje was ik al gek van dat land. Stond ik al juichend voor de televisie. Bovendien zou ik mijn vader er enorm trots mee maken. Dat hij daar rondloopt en de mensen hem feliciteren met zijn zoon.”

“Stappen maken”

De 24-jarige verdediger, die in Amsterdam werd geboren, weet dat hij zich nog verder moet ontwikkelen. “Maar om daar te komen moet ik nog stappen maken. In het Ghanese elftal loopt iemand als Thomas Partey. Dat is Premier League-niveau. Wil ik geselecteerd worden dan moet ik bij een grotere club en misschien wel in een grotere competitie spelen. Maar waarom niet? Ik ben van heel ver gekomen. Ik heb geleerd dat je altijd moet blijven geloven in jezelf. Drie keer vallen, vier keer opstaan.”

Amofa vergeet zijn recente verleden niet. “Ik ben enorm dankbaar voor wat ik heb én de mensen die me onderweg hebben geholpen. Vier jaar terug speelde ik nog op maandagavond in lege stadions en werkte ik bij de Albert Heijn. Nu ben ik een Eredivisie-verdediger.”

Verpest Eagles de kampioenwedstrijd van Feyenoord met een zege?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kan hij hogerop in de Eredivisie?

  • Zonder twijfel
  • Denk het niet
141+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie