Gouka trekt pijnlijke conclusies na transferzomer Feyenoord

Foto: Gouka trekt pijnlijke conclusies na transferzomer Feyenoord

Mikos Gouka is allerminst onder de indruk geraakt van wat directeur Dennis te Kloese namens Feyenoord klaar heeft gespeeld deze transferzomer. Dat laat de clubwatcher blijken uit een kritische analyse van de window die men in De Kuip draaide.

Dennis te Kloese krijgt fikse kritiek na transferwindow met Feyenoord

Meest pijnlijk was het niet binnenhalen van een nieuwe rechtsbuiten. Ook kwam er geen nieuwe nummer 6. Derhalve zijn Yankuba Minteh en Mats Wieffer, ook al spelen zij inmiddels al een behoorlijke tijd bij Brighton, amper tot niet vervangen. “In dat opzicht zal de realitycheck voor de supporters van Feyenoord al eerder hebben plaatsgevonden. Voor de Rotterdammers was al maanden geleden duidelijk dat rechterspits Minteh en controlerende middenvelder Wieffer er niet meer bij zouden zijn, terwijl een vertrek van de bijna transfervrije Geertruida als zeer aannemelijk kon worden beschouwd. Maar vervangers halen, bleek een hels karwei. Sterker nog, een nieuwe controlerende middenvelder kwam er niet en ook het strikken van de gewenste rechterspits lukte niet.”

Gouka constateert dat Feyenoord er deze zomer ‘op het oog zeker niet sterker op is geworden’. Ook lijkt het er steeds meer op dat Te Kloese zijn dubbelrol als algemeen- én technisch directeur liever kwijt dan rijk is, en meer richting louter algemeen directeur als job neigt. “Intern klonken er deze maand steeds vaker geluiden dat Te Kloese suggesties van zijn scoutingsafdeling te vaak naast zich neerlegt. Wie doorvraagt, krijgt een beeld geschetst van een directeur die vooral zijn eigen koers vaart, geholpen door twee commissarissen (Sjaak Troost en Toon van Bodegom) en een spelerskantoor (Muy Manero).”

Derhalve ‘zullen ze zich in de Kuip moeten gaan afvragen of een club die meedraait in de Champions League het beleid nog kan laten bepalen door één directeur met verschillende portefeuilles’. “Feyenoord doet er goed aan om na het vertrek van Slot de organisatie én de manier van werken weer eens stevig tegen het licht te houden. Deze transferwindow was te chaotisch en te onprofessioneel om de club steevast tot de deelnemers aan de Champions League te kunnen rekenen”, aldus Gouka tot slot.

Feyenoord is zwakker geworden deze zomer

  • Eens
  • Oneens
350+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie