Gouka vreest voor Klassieker: “Kans is klein”

Foto: Gouka vreest voor Klassieker: “Kans is klein”

Mikos Gouka vreest dat hij komende zondag niet in De Kuip plaatsneemt. Feyenoord – Ajax staat voorlopig ingepland, maar de aangekondigde politiestaking doet de AD-journalist het ergste vrezen.

Feyenoord – Ajax waarschijnlijk afgelast

Burgemeester Ahmed Aboutaleb moet beoordelen of De Klassieker zonder politie haalbaar is. “Ik denk het niet”, stelt Gouka in Voetbalpraat. “Je kunt niet zonder politie spelen. Vorig jaar had je Ajax – Feyenoord en toen hebben we bij wijze van spreken op de grond gelegen, omdat ze het stadion bestormden. Dat had met resultaten te maken. Als je weet dat er niemand rond het stadion is als politie, dan loop je risico dat mensen rond het stadion gaan komen.”

Gouka vervolgt: “Als Aboutaleb wil dat de politie er gewoon bij is en een kort geding begint, dan zou het nog kunnen. Dan heet het de gemeenschap ontwrichten en wordt er toch gespeeld. Ik heb geen geluiden dat hij dat gaat doen. Ik vraag me ook af of de rechter vindt dat het voetbal boven dat stakingsrecht gaat. Ik denk dat de kans klein is en De Klassieker niet wordt gespeeld.”

Perez hoopt op groen licht

Kenneth Perez zou ‘gewoon’ voetballen. “Vorig weekend zijn er twee wedstrijden gespeeld zonder politie”, stelt de ESPN-analist. “Er is hier geen uitpubliek. Als je mensen goed behandelt, dan gedragen ze zich daar ook naar. Die mensen moeten ook helemaal niet willen dat er zo veel politie gaat komen. Dat ze gewoon denken: laten we een klein beetje verstand gebruiken en de bus met rust laten. Als de spelers in het stadion zijn, is uitfluiten geen enkel probleem.”

Perez zou het aandurven, maar noemt het tegelijkertijd ‘ontzettend lastig’. “Want het hoeft maar fout te gaan… Ik zou erin geloven dat die mensen zich gaan gedragen. Het zou eeuwig zonde zijn als we niet kunnen voetballen zonder politie. Alsjeblieft zeg.”

Kan deze wedstrijd zonder politie?

  • Ja
  • Nee
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie