Griekenland wint weer, Oostenrijk vernedert Noren

Foto: Griekenland wint weer, Oostenrijk vernedert Noren

Griekenland blijft de ranglijst aanvoeren in de eigen Nations League-groep. Na Engeland (1-2) ging ook Ierland zondagavond over de knie: 2-0.

Emotioneel doelpunt Griekenland velt Ierland

Vangelis Pavlidis zorgde afgelopen week voor een stunt door Griekenland naar de winst te schieten. Tegen Ierland mocht de spits opnieuw starten, maar ditmaal maakte een teamgenoot het verschil. In de 48ste minuut werkte Anastasios Bakasetas het winnende doelpunt tegen de touwen. Petros Mantalos maakte vlak voor tijd ook nog de 2-0.

Bakasetas besloot het doelpunt op te dragen aan clubgenoot George Baldock. De verdediger van Panathinaikos overleed afgelopen week op 31-jarige leeftijd. Hij werd dood aangetroffen in het zwembad in zijn buitenverblijf in Athene.

Oostenrijk haalt uit

De nationale ploeg van Oostenrijk heeft Noorwegen te kijk gezet. In Linz boekten de manschappen van bondscoach Ralf Rangnick een afgetekende overwinning op Noorwegen: 5-1.

Voormalig FC Twente-spits Marko Arnautovic zorgde al na acht minuten voor de Oostenrijkse zege. Alexander Sørloth (ex-FC Groningen) zorgde nog wel voor een 1-1 ruststand, maar na afloop ging het hard. Opnieuw Arnautovic (strafschop), Philipp Lienhart, Stefan Posch en Michael Gregoritsch zorgden voor een vijfklapper.

In Groep 3 van Divisie B is de spanning om te snijden. Zowel Noorwegen, Oostenrijk als Slovenië staat momenteel op zeven punten uit vier duels. Het laatstgenoemde land won eerder op de dag al met 0-1 van Kazachstan, dat één punt sprokkelde.

Overige uitslagen:

Divisie C, groep 4: Armenië – Noord-Macedonië 0-2, Faeröer – Letland 1-1

Divisie D, groep 1: Liechtenstein – Gibraltar 0-0

Divisie D, groep 2: Malta – Moldavië 1-0

Gaat Griekenland deze groep winenn?

2+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie