‘Groot nieuws over voortbestaan play-offs voor Europees voetbal’

Foto: ‘Groot nieuws over voortbestaan play-offs voor Europees voetbal’

Het is zeker nog geen uitgemaakte zaak dat de play-offs voor Europees voetbal in de Eredivisie gaan verdwijnen. Een kleine meerderheid van de clubs is voorstander van deze play-offs. Dat laat Sparta-directeur Manfred Laros weten.

Kleine meerderheid van Eredivisie-club is voorstander van play-offs voor Europees voetbal

Dinsdag kwamen algemeen en technisch directeur bij elkaar in Zeist voor een brainstormsessie. Een belangrijk thema was volgens Laros hoe Nederland de zesde plek op de coëfficiëntenranglijst kan behouden. Wat zou dat betekenen voor de play-offs om Europees voetbal? “Het grootste gedeelte van alle Eredivisie-clubs wil de play-offs voor Europees voetbal behouden”, zei Laros in de podcast Sparta naar Voren! van Rijnmond.

Laros en Sparta horen daar ook bij. “Helemaal omdat het voor Sparta een belangrijke doelstelling is. Ook maakt het de competitie eerlijker, want in het verleden leek het er weleens op dat ploegen die uitgespeeld waren het lieten lopen tegen teams die streden om de titel of degradatie.”

Sinds vorig seizoen worden de play-offs beslist door middel van twee enkele wedstrijden, met het oog op de drukke speelkalender. Daar was de Kasteelclub overigens geen voorstander van. “Maar in het kader van het grote geheel snap ik dat we die keuze hebben gemaakt.”

Woerts

Vorige september kondigde Chris Woerts nog aan dat de play-offs vanaf het seizoen 2025-2026 zouden verdwijnen, maar de sportmarketeer lijkt dus op de zaken vooruit te lopen. “Met alle clubs moeten we ook echt aan de Eredivisie denken. De play-offs spelen daar een belangrijke rol in. Uiteraard moet er rekening gehouden worden met de speelkalender, maar de meeste clubs zijn echt geen voorstander van de verdwijning van play-offs”, besluit Laros.

Moeten de play-offs voor Europees voetbal behouden blijven?

  • Ja
  • Nee
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

Wereldverdediger legt uit waarom hij moest stoppen: “Ik wist het meteen”

20:23
23+
19:58
63+
19:35
15+
19:12
36+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie