Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Groot probleem in Feyenoord-selectie’

Foto: ‘Groot probleem in Feyenoord-selectie’

Het kan zomaar eens problematisch gaan worden dat de selectie van Feyenoord dit seizoen uit maar liefst zestien (!) verschillende nationaliteiten bestaat. Dat voorspelt oud-directeur Rob Baan bij RTV Rijnmond.

Baan kwam zelf te werken met de Zuid-Amerikanen Pablo Sanchez, Patricio Graff, Tati Montoya, Fernando Picun en Julio Cruz, in 1998 bij Feyenoord. “Het begint met communicatie. Ik moest soms in drie talen praten. Duits, Nederlands en Engels. Dat werkte niet. Wat destijds bij Feyenoord gebeurde is dat ze alle spelers Engels gingen leren. Maar ook dat werkte niet.”

Baan besloot te opteren voor een persoonlijke aanpak om het (taal)probleem in de kiem te smoren. “We hadden toen nog het voordeel dat Leo Beenhakker perfect Spaans sprak. Dat konden we toen met bijvoorbeeld Julio Cruz heel goed oplossen. Je zult assistenten moeten hebben die meerdere talen spreken. Je zal zelf moeten kijken waar je communicatief het beste in bent. En vaak met spelers apart praten.”

Nieuwe marktwerking

Volgens de voormalig beleidsbepaler moet de nadruk altijd liggen op een Nederlandse kern in de selectie. “Je probeert – voor de balans –  of je ook voldoende Nederlandse spelers kan krijgen. Maar soms en vooral in de de huidige markt, is zelfs een Nederlandse speler niet meer makkelijk haalbaar voor Feyenoord. Wij kochten nog bij Heerenveen een speler weg, maar dat kan je tegenwoordig vergeten. Kijk naar de spits van Groningen, die gaat voor elf miljoen”, doelt Baan tot slot op Jörgen Strand Larsen, naar Celta de Vigo.

TIP: Eindigt Feyenoord-Sparta in 4-1? Win vijftien keer je inleg via Unibet!

Vind jij dat enorme aantal nationaliteiten ook problematisch?

  • Ja
  • Nee
229+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie