Grootste kracht Slot bij Feyenoord blootgelegd: “Daar is hij top in”

Foto: Grootste kracht Slot bij Feyenoord blootgelegd: “Daar is hij top in”

Frank Arnesen geniet van de manier waarop het momenteel bij Feyenoord gaat. De Rotterdammers kunnen de landstitel bijna niet meer weggeven en dat komt volgens de voormalig technisch directeur door jarenlang beleid.

Kracht van Slot

Na het landskampioenschap van 2016/2017 ging het weer een periode minder met de club, maar vanaf de komst van Arnesen maakte Feyenoord weer langzaam stappen. Arnesen was er onder meer verantwoordelijk voor dat Arne Slot van AZ overkwam en met zijn technische staf meer voetbal in het team kon brengen.

De oud-bestuurder ziet nog altijd de hand van Slot terug in de speelwijze. “Negen van de tien keer komen ze beter uit de rust. Hij en zijn staf analyseren het heel goed en weten precies wat ze moeten doen. Maar hij kan het ook overbrengen: daar is hij top in. Dat vind ik heel interessant”, vertelt Arnesen bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

Structuur bij Feyenoord

Ook bedrijfsmatig is er volgens Arnesen veel veranderd bij Feyenoord. De Deen weet nog goed dat hij jaren geleden in De Kuip binnenkwam en erachter kwam dat er veel zaken niet of nauwelijks waren georganiseerd. Zo maakte Arnesen zich destijds druk over de scoutingsafdeling, die slechts uit een klein groepje mensen bestond.

“Het was voor mij ook heel verrassend, dat ze maar drie scouts hadden. Dan wordt de vraag: hoe ga je met deze mensen om? Ik vind scouts heel belangrijk, dus dan moet je ze belangrijk maken. We hadden niet eens een kamer voor de scouts. Ze moesten naar het buitenland, maar ik wilde ook graag dat ze hier waren.”

Wint Feyenoord van Excelsior?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is dit het laatste seizoen van Slot bij Feyenoord?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
420+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie