Grote onthulling Schöne over Real Madrid-uit met Ajax

Foto: Grote onthulling Schöne over Real Madrid-uit met Ajax

Lasse Schöne kijkt nog altijd met veel plezier terug op het seizoen 2018/2019, toen Ajax het voor elkaar kreeg om de halve finale van de Champions League te bereiken. Het uitduel met Real Madrid behoorde tot een van de mooiste wedstrijden, al verraste de 1-4 zege de ploeg niet.

Zelfvertrouwen bij Ajax

De Deen vertelt in gesprek met ELF Voetbal namelijk dat het team veel zelfvertrouwen met zich meedroeg. Zo beschikte Erik ten Hag onder meer over Hakim Ziyech, Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Frenkie de Jong. Ajax had volgens Schöne destijds zoveel kwaliteiten in het elftal, dat het zelfs de wedstrijd tegen Real Madrid als mogelijk ervaarde.

“Eigenlijk zagen we die overwinning in Madrid helemaal niet als een stunt”, zo geeft Schöne, die inmiddels in de clubkleuren van NEC speelt, daarom eerlijk toe aan het medium. “Voor iedere wedstrijd dachten we: we kunnen simpelweg beter voetballen dan de tegenstander. Zelfs op het allerhoogste niveau tegen Real Madrid.”

Dopingcontrole voor Schöne

Schöne was vier jaar geleden zelf goed voor het vierde doelpunt, waarmee de overwinning uiteindelijk definitief binnen was. Het leverde niet alleen op het veld een groot feest op, maar dit ging in de kleedkamer met volle energie door. Voor de middenvelder was het echter onmogelijk om deel te nemen, aangezien hij eerst een dopingcontrole had.

Hij baalt nog altijd als hij aan het moment terugdenkt. “Ik miste de eerste emoties in de kleedkamer. Dat was een anticlimax. Ik hoorde de muziek door de muren heen en merkte dat het een goed feestje was, maar kon niet meedoen. Dan speel je zo’n wedstrijd en wordt het feestje na afloop door je neus geboord”, aldus Schöne.

Maakt Schöne de openingstreffer tegen Vitesse?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Mist Ajax Schöne nog altijd?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
3828+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie