‘Grote schande’ treft Argentinië

Argentinië dacht woensdagavond op de Olympische Spelen een nederlaag te hebben voorkomen, maar niets was minder waar. In de Argentijnse media spreken ze over een ‘grote schande’.

Terugvechtend Argentinië op Olympische spelen

Hoewel de officiële ceremonie van het evenement in Frankrijk nog moet beginnen, speelden Marokko en Argentinië woensdag al tegen elkaar. Het eerste land zat halverwege de eerste helft op rozen. Soufiane Rahimi was namelijk verantwoordelijk voor twee doelpunten.

Argentinië, dat een van de favorieten is voor een gouden medaille, vocht zich achter terug en zag Giuliano Simeone de aansluitingstreffer maken. Het land besloot vervolgens om door te drukken en, mede door de lange extra tijd, kon het in de 107de minuut de 2-2 op het scorebord zetten.

Afgekeurd doelpunt Medina

Nadat Cristian Medina het doelpunt maakte, moesten alle spelers naar binnen. Fans gooiden namelijk vuurwerkbommen op het veld, terwijl verschillende Marokkaanse supporters ondertussen het veld bestormden. Vrijwel iedereen dacht op dat moment dat het duel gespeeld was.

Dat was echter niet het geval. Toen de rust was wedergekeerd, haalde de scheidsrechter iedereen uit de kleedkamer. Bij de hervatting greep de VAR alsnog in en besloot de arbitrage om de gelijkmaker van Medina af te keuren. Het zorgde ervoor dat Argentinië alsnog een nederlaag moest incasseren.