Grote zorgen bij Real: “Dieptepunt is bereikt, imago staat op het spel”

Foto: Grote zorgen bij Real: “Dieptepunt is bereikt, imago staat op het spel”

Na paar maanden geleden kroonde Real Madrid zich nog tot de beste ploeg van zowel Spanje als Europa. Na de pijnlijke 1-0 nederlaag bij Lille maakt de binnenlandse pers zich echter ernstige zorgen om De Koninklijke. Ze zagen een elftal dat totaal niet functioneerde en op alle fronten werd afgetroefd. Het imago van Real werd zelfs te grabbel gegooid concludeerde men stevig.

Marca luidt de noodklok voor Real Madrid dat onderuit ging bij Lille

Real ging met een goed gemoed richting het nieuwe seizoen. In de vorige jaargang was de formatie van Carlo Ancelotti zeer dominant en nauwelijks te kloppen. Met de komst van superster Kylian Mbappé en toptalent Endrick verwachtte dat de tegenstanders bij voorbaat de handdoek al in de ring zouden gooien. Van een geoliede machine is echter nog weinig te zien. In LaLiga leed de grootmacht in de eerste drie duels al twee keer puntenverlies. Na het gelijkspel in de derby tegen Atlético verloor het woensdag pijnlijk tegen Lille.

President Florentino Pérez, die normaal gesproken bij elke wedstrijd even zijn gezicht laat zien in de kleedkamer, ontbrak in Noord-Frankrijk, maar de algemeen directeur en zijn collega’s klopten wel even aan bij de spelers. “De leiders van de club uit Madrid blijven kalmte en vertrouwen uitstralen, maar bij deze gelegenheid beginnen ze zich een beetje ongemakkelijk te voelen als ze worden geconfronteerd met het bewijs dat het team niet werkt”, weet Marca. “De nederlaag is natuurlijk niet prettig, maar wat meer twijfels met zich meebrengt is het imago, wat de spelers brachten tegen een team als Lille, dat de mannen van Ancelotti overtrof in intensiteit, verlangen, fysiek én, gedurende 85 minuten, ook in voetbal.”

Twijfels in de ploeg

Real kwam op slag van rust achter en kon het tij in de tweede helft niet meer keren. Dit ondanks verschillende noodgrepen van Ancelotti. “Spelers wisselen, dezelfde spelers op andere posities neerzetten, verschillende systemen… Maar de reactie was telkens hetzelfde, behalve in de laatste tien minuten, van de spelers die er al waren en de spelers die invielen.” Marca stelt dat de grootmacht al sinds de start van het seizoen ‘twijfels’ heeft gezaaid en die worden versterkt door de afstanden die de ploeg en de tegenstanders afleggen. “Terwijl Lille 117,9 kilometer aflegde, bleef Real Madrid steken op 107,1, een verschil dat duidelijk laat zien met welke intensiteit de ploegen de wedstrijd speelden.”

De technische staf zou niet langer alleen bezorgd zijn over het aantal kilometers dat de spelers afleggen, maar ook de ‘kwaliteit’ daarvan. Zij concluderen dat het niet past bij de intensiteit die in het moderne voetbal van je wordt gevraagd. “Het gezegde dat je niet wint met shirt is gedurende het seizoen meermaals herhaald, maar het lijkt erop dat het nog niet tot de spelers is doorgedrongen”, zo klinkt het. Volgens Marca is er al ‘alarm’ geslagen. “Het is tijd om onmiddellijk te reageren. Het gaat niet langer om resultaat, maar om imago.”

Eens met Marca?

  • Ja, zorgelijk voor Real
  • Nee, heel overdreven
125+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:42
0+
‘Wout Weghorst is de Dirk Kuijt van Ajax’
17:15
3+
Voorbeschouwing PSV, Feyenoord & Ajax: Linkerrijtje treft elkaar in de Eredivisie
17:15
0+
Voorspelling PSV, Feyenoord & Ajax: Twente verrast tegen Feyenoord terwijl PSV en Ajax winnen
17:00
11+
Feyenoord uit de SHIT, lucky PSV en Twente VREEST toch | Twee Viertje met Aad #94
16:53
38+
Zorgen om Brobbey: ‘Lijkt alsof hij zich één keer heeft opgepompt’
16:37
45+
Perez en Kwakman fileren Ajacied: ‘Wat kan hij nou echt?’
16:18
115+
‘PSV spot potentiële opvolger van Guus Til in Eredivisie’
16:06
113+
‘PSV mist naast Schouten nóg een ervaren kracht dit weekend’
15:51
19+
Gepensioneerde Premier League-verdediger met overgewicht: ‘Ik ben op dit moment beter dan De Ligt’
15:35
214+
Arne Slot heeft Van Dijk-vervanger op het oog: ‘EK-sterkhouder moet naar Anfield komen’
15:19
9+
Bayern München en Duitsland domper: ‘Jamal Musiala geblesseerd’
14:58
80+
Aderlating voor Arne Slot: ‘Topclub wil Mohamed Salah bij Anfield-exit’
14:42
30+
FC Barcelona-legende Rivaldo waarschuwt Hansi Flick: ‘Zonder titels…’
14:23
106+
Pep Guardiola schoffeert nieuwe FIFA-regels: ‘Wie zijn zij om dat te bepalen?’
13:50
27+
‘Karim Benzema is de beste speler met wie ik ooit heb gespeeld, beter dan Modrić of Kroos’
13:35
17+
Steijn op radar PSV, Weghorst niks veranderd & nieuwe Wieffer
13:07
38+
Van Bronckhorst in de clinch met Turkse fans: ‘Kunnen beter wegblijven’
12:49
42+
Pascal Jansen verbluft door VAR-beslissing: ‘Ik snap het echt niet’
12:26
139+
Online ophef over schokkende Oranjeomissie: ‘Koeman direct out’
12:00
16+
De balvaste Nederlandse toren van Paderborn
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie