‘Grote zorgen of Vloet zichzelf wat aan zou doen’

Foto: ‘Grote zorgen of Vloet zichzelf wat aan zou doen’

Frank Wormuth werd vlak voor de play-offs tegen degradatie de laan uit gestuurd door Heracles, dat uiteindelijk desondanks afzakte naar de Keuken Kampioen Divisie. Voor Wormuth was het een intens seizoen, met daarin onder meer de zaak van Rai Vloet.

Vlak na het dodelijke ongeval van Vloet ging hij zijn zijn coach langs. “Hij zat al weken in zijn eentje in een kamer bij zijn moeder. Te malen, zich af te vragen wat er was gebeurd. Hij had zijn eigen verhaal en ik geloofde dat hij niet te hard had gereden en niet te veel had gedronken. We hebben een goede band. Tegelijk maakte ik me grote zorgen of hij zichzelf wat aan zou doen”, vertelt Wormuth aan de TC Tubantia.

Depressie

“Mijn zoon is al zes jaar depressief, heeft in een kliniek gezeten, gebruikt medicijnen en heeft een paar weken bij me gewoond. Ik herkende zijn gedrag in Rai. En dacht: ik moet hem helpen, terughalen.” Derhalve liet Wormuth Vloet invallen tegen NEC; het kwam hem op veel kritiek te staan, de Duitser heeft spijt van de beslissing. “Veel te vroeg voor de familie, onze fans, voor iedereen, maar ook Rai was er totaal niet klaar voor. Dan kan ik nog zo ervaren zijn, maar ik zat in een tunnel.”

Later bleek Vloet niet alleen wel degelijk te hard gereden te hebben, maar had hij ook nog eens alcohol op. Tegenwoordig voetbalt de middenvelder in Astana, Kazachstan, en wacht Wormuth nog altijd op excuses. “Ik heb het op de club en in het openbaar voor hem opgenomen. Maar ze zijn er niet gekomen en dus is er geen contact meer.” Wat als Vloet voor hem door het stof gaat en sorry zegt? “Dan help ik hem. Hij draagt een heel negatief verhaal met zich mee, moet daarmee leven. Zolang ik leef, blijft de deur voor hem open.”

Bij Circus pakken nieuwe spelers €250 welkomstbonus, klik hier!

Heracles had Wormuth niet moeten ontslaan

  • Eens
  • Oneens
247+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie