Guardiola ondanks competitiezege kritisch: “We moeten dát beseffen”

Foto: Guardiola ondanks competitiezege kritisch: “We moeten dát beseffen”

Pep Guardiola doet met Manchester City nog altijd op drie fronten mee, maar blijft kritisch. Zaterdagmiddag kwam zijn ploeg in de Premier League binnen een half uur al op een 3-0 voorsprong te staan tegen Leicester City en eindigde het duel in 3-1. De oefenmeester was na afloop daardoor slechts gedeeltelijk tevreden.

Guardiola kritisch op Manchester City

Naast het winnen van de FA Cup is er dit seizoen voor de Engelsen nog meer mogelijk. Manchester City won deze week met 3-0 van Bayern München, waardoor het in de Champions League afstevent op de halve finale. Vanwege het drukke programma besloot Guardiola zaterdag een aantal spelers te wisselen, maar dat had een negatief effect op het duel.

Manchester City raakte namelijk de grip over de wedstrijd kwijt en zag Leicester City op het scorebord zelfs dichterbij komen. Hoewel het nooit voor veel spanning zorgde, was Guardiola niet te spreken over het verloop van het duel. “We wilden een aantal spelers rust geven, maar daardoor verloren we de controle over de wedstrijd”, stelde hij tegenover de BBC.

Tegenover het medium laat de Spanjaard weten dat Manchester City opnieuw liet zien hoe goed het kan voetballen, maar dat zijn team vergat om dit de hele wedstrijd vol te houden. “We moeten beseffen dat een duel pas is beslist als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Natuurlijk maakte ik me zorgen op het moment dat Leicester een doelpunt maakte.”

Rechtstreeks duel met Arsenal

De titelstrijd in de Premier League is nog altijd zinderend. Het verschil tussen koploper Arsenal en achtervolger Manchester City is drie punten, maar eind april ontmoeten beide teams elkaar in een rechtstreeks duel. Guardiola verwacht dat dit beslissend zal zijn. “Arsenal beleeft vooralsnog een geweldig seizoen. Ik verwacht dat ze niet veel punten gaan verspelen in de overige duels.”

Welke club wordt dit seizoen kampioen?

  • Arsenal
  • Manchester City
67+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie