‘Guardiola verrast en verlaat Europa voor nieuwe job’

Foto: ‘Guardiola verrast en verlaat Europa voor nieuwe job’

Josep Guardiola is misschien wel de beste trainer van het moment, maar het zou zomaar kunnen dat hij Europa gaat verlaten voor zijn volgende job. De huidige coach van Manchester City zou namelijk in onderhandeling zijn met de Braziliaanse voetbalbond om daar bondscoach te worden.

De MARCA kopt vandaag: “Guardiola is de onbetwiste kandidaat, ver boven de rest.” Brazilië is op zoek naar een opvolger van vertrekkend bondscoach Tite en zou met Guardiola willen gaan proberen om de honger naar een WK-titel in Qatar eind dit kalenderjaar te stillen.

“De Brazilianen hebben al een strategie bepaald om Guardiola uit Engeland weg te kunnen halen”, weet Voetbal International verder. “De Braziliaanse bond zou niet hebben geaarzeld en vol ingezet hebben op de komst van Guardiola. Broer Pere, tevens belangenbehartiger, zou al contact hebben gehad met het Zuid-Amerikaanse voetballand. Er zou een contract klaarliggen tot het WK in 2026 in Canada, de Verenigde Staten en Mexico.”

Monstersalaris

Bovendien heeft men er erg veel geld voor over om Guardiola binnen te halen als coach van De Goddelijke KanariesHij zou er twaalf miljoen euro per jaar kunnen gaan verdienen. Dat is acht miljoen minder dan hij nu bij Man City opstrijkt, maar omdat het bondscoachschap beduidend minder uren werk inhoudt dan het trainerschap bij een club, zou hij er relatief gezien toch op vooruit gaan. Bij City ligt Pep nog tot na komend seizoen vast.

5.50x je inleg als Brazilië het WK 2022 wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Zie jij Guardiola nog wel eens bondscoach van Oranje worden?

  • Ja, dat zie ik wel gebeuren
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
578+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie