Gündogan houdt het voor gezien bij Duitse nationale ploeg

Foto: Gündogan houdt het voor gezien bij Duitse nationale ploeg

Het EK in eigen land bleek het laatste kunststukje van Ilkay Gündogan als international van Duitsland. De middenvelder van FC Barcelona maakte maandag via sociale media bekend te stoppen bij Die Mannschaft.

Ilkay Gündogan stopt bij Die Mannschaft

“Na een paar weken bedenktijd, ben ik tot de conclusie gekomen dat het tijd is om mijn carrière bij de nationale ploeg te beëindigen. Ik blik met veel trots terug op mijn 82 interlands, van zo’n aantal kon ik alleen maar dromen. Het hoogtepunt was voor mij duidelijk: het aanvoerderschap bij het EK afgelopen zomer. Het is ons na al die jaren gelukt om het land eindelijk weer trots te zijn, het maakt me zeer gelukkig dat ik daar onderdeel van was”, begon de Duitser met Turkse roots op Instagram en X.

Vermoeidheid in hoofd en lijf

De controleur geeft toelichting op zijn keuze om te stoppen. “Ik merkte al voor het toernooi een bepaalde vermoeidheid in mijn hoofd en in mijn lijf, die me aan het denken heeft gezet. Het aantal wedstrijden wordt ook niet minder”, verwees Gündogan naar de volle kalender in het topvoetbal. “Ik zal in elk geval fan van de nationale ploeg blijven, en hoop dat de trend omhoog zich doorzet.”

Gündogan debuteerde in 2011 voor de nationale ploeg onder bondscoach Joachim Löw, toen nog als speler van Borussia Dortmund. Door een rugblessure was hij niet aanwezig in Brazilië tijdens het gewonnen WK in 2014. Hierdoor blijft Gündogan verstoten van een hoofdprijs in het internationale voetbal. Na Toni Kroos is hij de tweede ervaren speler die de Duitse nationale ploeg na het voorbije EK vaarwel zegt.

Een absolute wereldspeler?

  • Echt wel
  • Net eronder
30+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie