Haaland op dreef met hattrick tegen Chelsea

Erling Haaland heeft in de nacht van zaterdag op zondag laten zien waartoe hij in staat is. In een oefenwedstrijd tegen Chelsea was hij verantwoordelijk voor een hattrick.

Hattrick van Haaland

Manchester City schoot geweldig uit de startblokken en stond binnen vijf minuten al op een comfortabele 2-0 voorsprong. Waar de Noor via een strafschop in de vierde minuut de maker was van de openingstreffer, maakte hij een minuut later ook het tweede doelpunt.

Nadat Oscar Bobb de 3-0 op het scorebord had gezet, zorgde Haaland ervoor dat Manchester City een minuut later opnieuw kon juichen. Pep Guardiola besloot vervolgens om enkele wissels toe te passen, waardoor het spel minder werd en Chelsea beter in de wedstrijd kwam.

In de slotfase konden Raheem Sterling en Noni Madueke daarom nog een doelpunt maken, waardoor de eindstand op 4-2 kwam te staan. Het zal Chelsea de nodige zorgen baren richting de start van de competitie, terwijl Guardiola met Haaland andermaal weet wat hij aan de aanvaller heeft.

Topwedstrijden voor Manchester City

Manchester City vliegt terug naar Engeland om zich voor te bereiden op de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. In de Community Shield staat het volgend weekend tegenover stadsgenoot Manchester United. Een week later speelt het in de Premier League opnieuw tegen Chelsea.

Wordt Haaland topscorer van de Premier League?