‘Hakim Ziyech ‘armoedzaaier’ bij Al-Nassr’

Foto: ‘Hakim Ziyech ‘armoedzaaier’ bij Al-Nassr’

Hakim Ziyech verlaat Chelsea en gaat voor Al-Nassr spelen, dat is nu wel duidelijk. De Marokkaan en de Arabieren zijn eruit, de Arabieren en Ziyechs werkgever Chelsea, dus helemaal niets staat een transfer nog in de weg. En wat óók duidelijk is: de oud-Ajacied gaat een fortuin verdienen in Saudi-Arabië.

Vergeleken bij Ronaldo, Benzema en Kanté krijgt Ziyech ‘schijntje’

Volgens ‘transfergoeroe’ Fabrizio Romano ligt er namelijk een contract tot medio 2026 op hem te wachten in Riyad en volgens Ben Jacobs van het Amerikaanse medium CBS Sports is die verbintenis in totaal een slordige negentig miljoen euro waard, dertig miljoen euro per seizoen dus. Dat is veel meer dan de technisch begaafde buitenspeler annex middenvelder opstrijkt op Stamford Bridge, want daar krijgt (binnenkort: kreeg) hij een loon van ‘maar’ zes miljoen per jaar.

De (vermeende) verdiensten van Ziyech vallen echter in het niet bij die van zijn nieuwe ploeggenoot Cristiano Ronaldo, die zo’n tweehonderd miljoen euro op zijn rekening bijgeschreven krijgt, élk seizoen weer. Evenals Karim Benzema overigens, die onlangs van Real Madrid naar Al-Ittihad transfereerde, hij liet zich ook al verleiden door dat ‘magische’ getal (200). N’Golo Kanté, die eveneens voor Al-Ittihad gaat spelen, heeft naar verluidt ‘ja’ gezegd tegen honderd miljoen per jaar. Je zou dus bijna zeggen dat Ziyech een ‘armoedzaaier’ wordt in de Arabische Pro League.

Grote schoonmaak bij Chelsea

Overigens is er een soort grote schoonmaak gaande bij Chelsea, waar Voetbal International eerder over schreef: “Veel spelers met een contract dat deze of volgend jaar zomer afloopt, hebben te horen gekregen dat ze mogen vertrekken. Kanté was vannacht de eerste met zijn transfervrije overstap naar Al-Ittihad. Hakim Ziyech lijkt de Franse stofzuiger snel te gaan volgen richting Saudi-Arabië nu een akkoord met Al-Nassr, de club van Cristiano Ronaldo, in de maak is. En ook spelers als Kalidou Koulibaly en Edouard Mendy kunnen naar Saudi-Arabië.”

The Blues hebben Mateo Kovacic al gesleten aan Manchester City, waar Kai Havertz waarschijnlijk bij Arsenal gaat spelen.

Bizarre salarissen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
2080+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie