Hancko wil transfer maken: “Nu is het aan de clubs”

Foto: Hancko wil transfer maken: “Nu is het aan de clubs”

Als het aan Dávid Hancko zelf ligt gaat hij Feyenoord deze zomer verlaten. De linksbenige verdediger acht de tijd rijp voor een stap hogerop, zo vertelt hij voor de camera van RTV Rijnmond.

Dávid Hancko over transfer: ‘Veel spelers kregen al de kans om een stap te maken’

“Het is lastig voor mij om dit soort vragen te beantwoorden”, zegt Hancko, die onder andere aan Atlético Madrid wordt gelinkt. “Iedereen weet hoeveel ik van Feyenoord hou. Wat ik heb bereikt in twee jaar, met de Champions League en het kampioenschap, zijn herinneringen die ik nooit zal vergeten. Aan de andere kant wil je als sportman altijd vooruitkijken.”

“Bij Sparta Praag zat ik ook in een vergelijkbare situatie. Ik hield van de club en het voelde als thuis, maar ik maakte de stap naar Feyenoord”, vervolgt de sterkhouder, die zeker denkt aan een transfer. “Als atleet denk je hier altijd aan. Voor mij ligt de focus nu op mijn fitheid, hard trainen en voorbereiden op alles. Nu is het aan de clubs.”

Atlético zou al 20 miljoen hebben geboden, maar Feyenoord hoopt op het dubbele. “Ik ben niet degene die mijn marktwaarde bepaalt. Ik weet dat ik daaraan bijdraag met mijn prestaties.” Toen Hancko in februari verlengde tot medio 2028 werden er al afspraken gemaakt met Dennis te Kloese. “Veel spelers voor mij kregen de kans om een stap te maken. Dat is wat Dennis ook altijd tegen me zegt. Hij weet dat voor sommige spelers Feyenoord niet het eindstation is, maar natuurlijk moet er een akkoord komen tussen de clubs. Het gaat nu niet om mij. Ik heb gezegd wat ik wil zeggen en nu is het aan de clubs.”

Hancko gaat een transfer maken deze zomer

  • Denk ik wel
  • Denk ik niet
255+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie