Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Handgebaar naar Koeman kostte Sneijder megaboete

Foto: Handgebaar naar Koeman kostte Sneijder megaboete

Wesley Sneijder kreeg ooit een flinke boete van toenmalig Ajax-directeur Louis van Gaal nadat hij als speler van de Amsterdammers een obsceen handgebaar richting coach Ronald Koeman maakte, nadat hij als invaller in blessuretijd had gescoord.

Het was tijdens een wedstrijd tegen FC Utrecht. “Ik maakte de voor mijn gevoel winnende goal, maar later kregen we er in blessuretijd nog vier tegen, haha! Maar na die goal maakte ik dus een gebaar. Voor de camera reageerde ik nog dat het niet richting Koeman bedoeld was, maar de volgende ochtend op de club ben ik wel naar hem toegegaan en heb ik gezegd ‘excuses, maar het was wel naar jou bedoeld’. Uiteindelijk kreeg ik een boete van Van Gaal”, vertelt Sneijder in Veronica Offside.

Het bepalen van de hoogte van de boete ging op een bijzondere manier. “Hij gaf me een envelop toen ik terugkwam uit Zweden en ik net een wereldwedstrijd had gespeeld met het Nederlands elftal. Het was maanden na dat incident en ik had nog geen boete of niks gekregen. Toen moest ik op het kantoor van Van Gaal komen, dat is natuurlijk niet het juiste moment. Zit je lekker in de euforie en dan krijg je zo’n kutboete. Maar hij geeft mij die envelop en ik draai me om om naar buiten te lopen. Toen zei hij ‘zou je die envelop niet even openmaken?’. Ik zeg ‘hoezo, het verandert toch niet, dus ik maak hem in de auto wel open’. Van Gaal reageerde en wilde dat ik die envelop daar open zou maken.”

Kou uit de lucht

Sneijder deed dat niet. “Ik liep naar de auto, stapte in en maakte die envelop open. Tienduizend euro boete, ja. En daar was ik blij mee! Ik had verwacht dat het veel meer zou zijn, haha.” Tijdens het WK in 2014 bleek overigens wel dat het weer helemaal koek en ei werd tussen Sneijder en Van Gaal later.

TIP: Zo’n 1.6x je inleg als Oranje het WK begint met een zege op Senegal!

Ben jij fan van de persoon Van Gaal?

  • Ja
  • Nee
158+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie