Harde kritiek op Merel Ek na afgelopen VI-uitzending

Foto: Harde kritiek op Merel Ek na afgelopen VI-uitzending

Merel Ek is in Nederland mateloos populair geworden door haar optredens aan de bar bij Vandaag Inside, maar de politiek verslaggeefster van Hart van Nederland krijgt nu ook harde kritieken.

Waarom greep Merel Ek niet in na ‘racistische opmerkingen’ Johan Derksen in VI?

Het gaat over de ‘racistische uitlatingen’ van Johan Derksen over kamerlid Habatmu de Hoop (PVDA), die zijn steun uitsprak voor extra financiële middelen voor het bevorderen van de Friese taal. “Hij staat toch uit z’n nek te lullen. Iemand die in Friesland geboren is, heeft het recht om daar zo over te praten. Hij is toch geen Fries, kom op zeg. Ik ben toch ook geen Surinamer?”, zei Derksen.

Schrijver Chris Aalberts vindt het teleurstellend dat Merel Ek niet ingreep. “Ik denk: Merel Ek hoort het aan, denkt: dit kan echt niet, en concludeert meteen dat ze ook haar hypotheek moet betalen. Zo cynisch is het ongeveer.” Historicus Nadia Bouras reageert: “Ze lijkt het walgelijk te vinden. Maar inderdaad: door daar te zitten, legitimeer je die racistische drek.” Aalberts stemt in: “Dat denk ik dus ook.”

Ook Albert Verlinde onder vuur

RTL-gezicht Thijs Zeeman constateert tot slot dat ook tafelgast Albert Verlinde niet ingreep. “Dat Vandaag Inside is een soort Ajax dit seizoen… Net wanneer je denkt dat de absolute bodem wel is bereikt, blijkt het tóch nog een tandje erger te kunnen. Het argeloze racisme is t échte gif. Even uit de losse pols. En Albert maar lachen. Verdrietig dit.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Merel had in moeten grijpen, dit neem ik haar kwalijk

  • Eens
  • Oneens
1484+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie