Hato blikt terug op moeizaam seizoen Ajax: ‘Deed iets met me’

Foto: Hato blikt terug op moeizaam seizoen Ajax: ‘Deed iets met me’

Jorrel Hato heeft in gesprek met Ajax TV verteld over het moeizame seizoen dat hij met Ajax beleefde. De 18-jarige mandekker beseft zich al te goed dat het niet makkelijk was, zeker op zijn leeftijd.

Hato over het moeizame seizoen van Ajax

Afgelopen zondag na afloop van Ajax – Almere City werd Jorrel Hato verkozen tot Talent van het Jaar bij Ajax. “Het is natuurlijk mooi”, zei de geboren Rotterdammer “Het is een zwaar en gek seizoen geweest, maar dat ik dan nog zo’n prijs kan krijgen, ben ik heel erg blij mee.”

Hij wint de mooie prijs in een seizoen waarin het Ajax niet voor de wind ging. “Het is heel zwaar geweest”, begint de verdediger. “We weten allemaal wat eromheen en in het veld allemaal is gebeurd. Dat kan iets met je doen en dat deed het ook met mij. Vooral in het begin had ik er moeite mee. Ik heb alles gespeeld, maar ik ben nog steeds heel blij dat ik deze prijs heb mogen ontvangen.”

Ajax TV vroeg de linkspoot wat het moeilijkst was dit seizoen. “Om toch elke keer weer te presteren”, geeft hij aan. “Je hebt veel tegenslagen gehad dit jaar en we zijn allemaal mensen. Tegenslagen zijn niet leuk en iedereen verwerkt dat anders. Dat is lastig voor een persoon.”

Talent van het Jaar

Talent van het Jaar. Dat voelt gek, omdat Hato het hele seizoen speelde. Toch won de mandekker de Ajax-award. Daar is hij trots op en hij snapt goed waarom hij de prijs heeft ontvangen. “Ik ben nog achttien, dus ik ben nog wel een talent. Ik heb wel bijna alles gespeeld. Qua leeftijd ben ik nog een talent, maar qua bijdrage en het vertrouwen dat ik krijg, voel ik me niet echt een talent meer”, aldus Hato.

Hato is terecht Talent van het Jaar.

  • Mee eens.
  • Niet mee eens.
101+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie